MedWatch

Sydbank: Bavarian-vaccine kan åbne døren for milliardmarked

Nye data for Bavarians RSV-vaccine bakker op om midlets virkning, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen. Den helt store eksamen venter dog stadig for kandidaten, som kan åbne et milliardmarked for biotekselskabet.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Bavarian Nordic står med gode kort på hånden til et nyt milliardmarked med en vaccine mod luftvejssygdommen RSV, hvor behandlingsmulighederne i dag er begrænsede.

Det vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at biotekselskabet tirsdag har offentliggjort yderligere resultater fra et fase 2-studie, som viste effekt for ældre patienter.

"Det bakker op om, at det her middel har en virkning. Det er yderligere resultater fra de positive data, som tidligere er blevet offentliggjort, og det er rigtig positivt," siger Søren Løntoft Hansen, der har en købsanbefaling på Bavarian-aktien.

Han har tidligere vurderet, at der er omkring 30 pct. sandsynlighed for, at Bavarian Nordic i sidste ende får vaccinen sendt på markedet, og at det kan nå et topsalg på 1,1 mia. dollar.

Trods tirsdagens positive data er sandsynligheden dog ikke steget for en endelig godkendelse af vaccinen, der hedder MVA-BN RSV.

"Der venter fortsat et afgørende fase 3-studie, før at midlet i sidste ende kan blive godkendt, så den helt store eksamen mangler stadig, men virkningen indtil videre har været god," siger Søren Løntoft Hansen.

De nyeste resultater viser, at forsøgspersonerne havde 1,5 gange flere antistoffer end normalt, og der var størst effekt for personer, der inden forsøget havde færre antistoffer end gennemsnittet.

Skal kompensere for kræftfadæse

Søren Løntoft Hansen betegner vaccinen som meget vigtig for Bavarian Nordics fremtidige forretning - særligt i lyset af at biotekselskabet sidste år måtte skrotte udviklingen af sit hidtil mest vigtige middel, kræftmidlet Prostvac.

"RSV-vaccinen er et af de midler, der skal kompensere for floppet med Prostvac, og Bavarian Nordic kan potentielt komme ind på et attraktivt marked, hvor der ikke er nævneværdige behandlingsmuligheder i dag," siger han.

Inden Bavarian Nordic når så langt, skal selskabet gennemføre et fase 3-studie, som ifølge Sydbank formentlig bliver igangsat i 2019-2020.

Flere banker har tidligere spået, at RSV-vaccinen kan komme på markedet i 2022-2023. De fleste venter, at det eventuelt skal ske i et partnerskab med en stor spiller i medicinalbranchen.

Bavarian Nordic-aktien stiger tirsdag eftermiddag 1,9 pct. til 250,90 kr.

Bavarian fremlægger ekstra fase 2-resultater for ny vaccine 

Bavarian sætter gang i ekstra fase 2-forsøg med vaccine 

Bavarian-direktør: Man glemmer nok lidt de gode ting 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier