MedWatch

Bavarian-rival viser fremgang i influenza

Det amerikanske vaccineselskab Novavax har efter sin ujævne færd inden for virussen RSV, hvor man konkurrerer med Bavarian Nordic, sikret sig fremdrift i et andet sygdomsområde.

Foto: /ritzau/AP/Jacquelyn Martin

Den seneste tids svære influenzasæson har sat blus under udviklingen af nye tilgange til influenzavaccination og hos Novovax har man, ligesom ved mange andre selskaber, travlt med at fremhæve kvaliteterne ved sin vaccine mod virussen.

Således har selskabet frigivet positive data fra et fase 1/2-forsøg på sin vaccine, Nanoflu.

Det skriver FiercePharma.

Ifølge studiet satte Nanoflu i gang i en højere antistof-respons mod flere typer af influenza – særligt dette års farlige H3N2-type – blandt voksne på 60 år og op, i forhold til Sanofis Fluzone. Der er dog stadig lang tid til, at Nanoflu kan være på markedet - virussæsonerne har det med at trække de kliniske studier ud i længere tid, og Novovax' netop offentliggjorte data skulle da oprindeligt også have været publiceret i december.

Fase 2 med vaccinen er først sat til at gå i gang i tredje kvartal i år.

Studiet giver Novavax en god medvind efter et meget ujævnt år. Selskabet har lidt under sin fiasko med sin vaccine mod RSV – en luftvejsvirus, som en af Bavarian Nordics hovedkandidater også retter sig mod.

Konkurrenters fiasko skaber usikkerhed for Bavarian-kandidat

Bavarian-rival flopper på målstregen

Bavarian-rival vil stadig være først på markedet  

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier