MedWatch

Novo-rivals topchef tjente næsten 100 mio sidste år

Amerikanske Eli Lillys nye adm. direktør, David Ricks, tjente, hvad der svarer til næsten 100 mio. kr. i 2017, og dermed fik han en lønpakke på linje med sin forgænger.

Foto: Eli Lilly PR

David Ricks, der optog tøjlerne i den amerikanske medicinalkoncern og Novo Nordisk-rival Eli Lilly fra starten af 2017, tjente små 16 mio. dollars, eller næsten 100 mio. kr., i sit første år på posten.

Det skriver FiercePharma.

David Ricks er i den grad trådt i karakter i sit første år i Eli Lilly, hvor han allerede har rykket rundt i topledelsen af flere omgange og igangsat en markant spareplan med tusindvis af stillingsnedlæggelser til følge. Og det betød, at selskabet på baggrund af en god præstation på særligt diabetesmarkedet kunne melde om solid vækst i 2017.

Det belønnes den nye topchef for, og selvom hans grundløn lyder på blot 1,4 mio. dollars, så betyder incitamentsbetalinger på 2,8 mio. dollars, aktiebaseret aflønning på hele 10,2 mio. dollars og pensionsindbetaling, at den samlede lønpakke ryger op i 15,84 mio. dollars, skriver FiercePharma.

John Lechleiter, som trådte tilbage fra topjobbet ved udgangen af 2016 for at gå på pension, tejnet 18 mio. dollars i 2016, men hele 3 mio. dollars af den pulje var relateret til pension, og da det gik mindre godt for selskabet i 2014, tjente LEchleiter, der har været adm. direktør gennem en periode på otte år, blot 14,5 mio. dollars.

Til sammenligning tjente Novo Nordisks adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen 22,4 mio. kr. i 2017. Det svarer til 3,7 mio. dollars ved aktuelle valutakurser.

Novos topledelse fik markant mere i lønposen i 2017 

Novo Nordisk skruer op for bonusfest midt i historisk vækstkrise 

Diabetespræparater sikrer Eli Lilly solid vækst i 2017

Novo-rival nedlægger 3500 jobs 

Novo-rival skal spare: 2.300 ansatte smutter frivilligt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier