MedWatch

AstraZeneca indleverer første ansøgning for en oral behandling af type 1-diabetes

Medicinalselskabet AstraZeneca kan være på vej til at få godkendt det første lægemiddel mod autoimmun type 1-diabetes, som skal indtages oralt som en pille. Dermed vil man overhale rivaler som Sanofi og Novo Nordisk.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har accepteret en registreringsansøgning fra AstraZeneca for selskabets orale diabetesmedicin Forxiga inden for behandling af autoimmun type 1-diabetes. Det skriver den britiske koncern i en pressemeddelelse.

Dermed har lægemidlet potentiale til at blive den første godkendte behandling mod type 1-diabetes på markedet, som er i form en en kapsel eller tablet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier