MedWatch

Biogens milliardforlig med Forward Pharma førte til højeste BNP-vækst i Danmark i 11 år

Da danske Forward Pharma i starten af året indgik et forlig på ca. 9 mia. kr. med amerikanske Biogen om sklerosemidlet Tecfidera, sørgede selskaberne med al sandsynlighed samtidig for at løfte den økonomiske vækst i Danmark i hele 2017 til det højeste niveau siden 2006. Det skriver Børsen.

Foto: /ritzau/Michael Bothager

En enkelt milliardbetaling i medicinalindustrien har formentlig gjort så stort et udslag i dansk økonomi, at det er skyld i, at Danmark i 2017 leverede den højeste økonomiske vækst i 11 år.

Det skriver Børsen.

I februar betalte en udenlandsk virksomhed ca. 9 mia. kr. til en dansk virksomhed. Uden den betaling ville BNP-væksten i Danmark i 2017 lyde på 1,7 pct. I stedet landede den på 2,1 pct., hvilket er den højeste vækst siden 2006.

Børsen skriver, at Danmarks Statistik ikke vil bekræfte, hvilken transaktion der er tale om. Men både Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken og Florian Schönharting, stifter og bestyrelsesformand i Forward Pharma, siger til avisen, at de er sikre på, at der er tale om forliget mellem Biogen og Forward Pharma omkring det aktive stof FP187, som Biogens Tecfidera også er baseret på.

"Det er morsomt og pragtfuldt, at salget af vores patent kan have så stor en effekt. Det her viser jo virkelig, hvor stor en betydning den her industri har for dansk økonomi," siger Florian Schönharting til Børsen.

De to selskaber indgik et forlig, hvor Biogen betalte ca. 9 mia. kr. for at lukke sagen.

Forward Pharma havde håbet på at snuppe en endnu større pengepose fra Biogen i sagen om Tecfidera, men det danske selskab tabte for en måned siden en patentsag i Europa, der kunne have givet Forward Pharma ret til en andel af salget af Tecfidera.

Forward Pharma taber patentsag i Europa 

Dansk biotekselskab får milliardstort forlig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier