MedWatch

Patentdomstol afviser Allergans forsøg på at kortslutte patenttvist

Allergan kan ikke bruge en indianerstamme til at undgå en patentsag med Mylan, der vil have ophævet centrale patenter relateret til blockbustermidlet Restasis.

Foto: Richard Drew

Medicinalvirksomheden Allergan får tilsyneladende ikke succes med sit forsøg på at undgå en udfordring af centrale patenter relateret til blockbusteren Restasis.

I et forsøg på at undgå Mylans udfordring af Allergans patenter overdrog sidstnævnte i september seks centrale patenter til indianerstammen Saint Regis Mohawk Tribe, der - mod en engangsbetaling på 13,73 mio. dollars samt årlige royalities på op til 15 mio. dollars - har påberåbt sig dets immunitet i det amerikanske civilretsvæsen, hvorfor eventuelle patentsager ikke kan gennemføres.

Men nu har den amerikanske patentdomstol i en foreløbig afgørelse afvist indianerstammens begæring med henvisning til, at stammens immunitet ikke beskytter mod denne type sager - og selv hvis stammen kunne påberåde sig immunitet, har Allergan stadig ejerskabsinteresser i patenterne, og derfor ville sagen alligevel kunne behandles, mener domstolen.

Patentdomstolen vil komme med en endelig afgørelse i spørgsmålet om indianerstammens begæring 6. juni.

Allergan har tidligere hævdet, at overdragelsen af rettigheder til Saint Regis Mohawk Tribe blot er sket for at forhindre, at sagen bliver behandlet af patentdomstolen, som selskabet mener er et fejlbehæftet system til vurdering af patentsager.

Nu bliver Allergan-boss sat i bås med 'verdens mest forhadte mand'

Allergan-topchef forsvarer "indianerfinte"

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte" 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier