MedWatch

Bavarian Nordics kræftvaccine afprøves i ny kombination

Astrazenecas PD-L1-hæmmer Imfinzi skal i et nyt fase 1/2-forsøg undersøges i kombination med Bavarian Nordics mulige immunterapi CV301.

Foto: /ritzau/Betina Garcia

Biotekselskabet Bavarian Nordic har indgået et samarbejde om nyt forsøg med med vaccinekandidaten CV301, der denne gang undersøges i kombination med Astrazenecas checkpoint-hæmmer Imfinzi (durvalumab).

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, der mandag oplyser, at kombinationen af CV301 og Imfinzi afprøves hos patienter med metastatisk tyktarms- eller bugspytkirtelkræft, der modtager vedligeholdelsesbehandling med kemoterapi.

Forsøget, der er et fase 1/2-forsøg, gennemføres i samarbejde med Astrazeneca og Georgetown University i USA og skal klarlægge sikkerheden og tolerabiliteten af kombinationsbehandlingen samt den anbefalede dosis af durvalumab til fase 2-delen, hvor Imfinzi kombineres med CV301 og kemoterapi. Bavarian Nordic og AstraZeneca vil begge levere klinisk forsøgsmateriale samt yde finansiel støtte til forsøget.

I alt 52 patienter ventes at deltage i fase 2-delen af studiet, hvis primære endemål er overlevelse uden sygdomsprogression.

"Med dette forsøg håber vi at kunne fortsætte med at vise potentialet for CV301 i forskellige kræftformer og i forskellige kombinationsbehandlinger, særligt i et sygdomsområde, hvor checkpoint-hæmmere alene endnu har til gode at vise signifikant effekt. Vi er taknemmelige for støtten fra både investigatorer og AstraZeneca, og ser frem til resultater fra samarbejdet," udtaler Paul Chaplin administrerende direktør i Bavarian Nordic, i meddelelse.

Bavarian Nordic har tidligere igangsat forsøg, hvor CV301 afprøves i kombination med Keytruda (pembrolizumab) fra Merck i ikke-småcellet lungekræft og Tecentric (atezolizumab) fra Roche i blærekræft.

CV301 udvikles i samarbejde med amerikanske National Cancer Institute.

Bavarian indgår aftale med Roche

Bavarian indgår ny aftale med BMS 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier