MedWatch

Amerikanske indkøbere gør klar til prisopgør på nyt Novo-område

Indkøbsorganisationer i USA har fokus på at presse priserne på lægemidler til fedtleversygdommen NASH, som Novo Nordisk er i færd med at udvikle et middel imod. Indkøberne har allerede haft held med at sænke prisen på diabetesmidler.

Fedtleversygdommen NASH er en af de indikationer, som Novo Nordisk forsøger at ramme med sin GLP 1-analog semaglutid. | Foto: Colourbox

Når Novo Nordisk efter planen får færdigudviklet sin GLP 1-analog semaglutid mod fedtleversygdommen NASH, kan selskabet se frem til at ramle direkte ind i et prispres.

Sådan lyder truslen i hvert fald fra de amerikanske indkøbsorganisationer, der forhandler rabatter på medicin på vegne af USA's sundhedsforsikringsselskaber.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Indkøbsorganisationerne siger til Bloomberg, at de vil have specielt fokus på at spille producenterne af lægemiddelkandidater inden for NASH ud mod hinanden for at skabe en konkurrencesituation, hvor målet er at tvinge medicinalselskaberne til at give så store rabatter, som muligt.

Udover Novo Nordisk forsøger også Gilead Sciences, Allergan og Intercept Pharmaceuticals at udvikle midler mod fedtleversygdommen.

Indkøbere har presset priserne ned

De amerikanske indkøbsorganisationer har på det seneste haft held med at tvinge priserne på lægemidler i bund - specielt på Novo Nordisks hovedforretning, diabetes.

Prisen på det gennemsnitlige diabetesmiddel, der blev købt gennem USA's største indkøber, Express Scripts, faldt med 2,1 pct. i 2017.

Det skal sammenlignes med, at samme tal i 2016 lød på en stigning på 14,1 pct.

De tre største indkøbsorganisationer i USA er Express Scripts, CVS Health og UnitedHealth Groups selskab OptumRx. Til sammen forhandler de tre organisationer rabatter på vegne af 80 til 85 pct. af de amerikanere, der har en privat sundhedsforsikring. Det svarer til ca. 40 pct. af USA's befolkning.

Novos fremtidige salgshåb er kommet ind i varmen hos amerikansk indkøber

Prisen på diabetesmidler slår bak hos USA's største indkøber

Indkøbsgigant i USA presser priser i bund: Mindste salgsløft til medicinalfirmaer i 24 år 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier