MedWatch

Amerikanske indkøbere gør klar til prisopgør på nyt Novo-område

Indkøbsorganisationer i USA har fokus på at presse priserne på lægemidler til fedtleversygdommen NASH, som Novo Nordisk er i færd med at udvikle et middel imod. Indkøberne har allerede haft held med at sænke prisen på diabetesmidler.

Fedtleversygdommen NASH er en af de indikationer, som Novo Nordisk forsøger at ramme med sin GLP 1-analog semaglutid. Foto: Colourbox

Når Novo Nordisk efter planen får færdigudviklet sin GLP 1-analog semaglutid mod fedtleversygdommen NASH, kan selskabet se frem til at ramle direkte ind i et prispres.

Sådan lyder truslen i hvert fald fra de amerikanske indkøbsorganisationer, der forhandler rabatter på medicin på vegne af USA's sundhedsforsikringsselskaber.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Indkøbsorganisationerne siger til Bloomberg, at de vil have specielt fokus på at spille producenterne af lægemiddelkandidater inden for NASH ud mod hinanden for at skabe en konkurrencesituation, hvor målet er at tvinge medicinalselskaberne til at give så store rabatter, som muligt.

Udover Novo Nordisk forsøger også Gilead Sciences, Allergan og Intercept Pharmaceuticals at udvikle midler mod fedtleversygdommen.

Indkøbere har presset priserne ned

De amerikanske indkøbsorganisationer har på det seneste haft held med at tvinge priserne på lægemidler i bund - specielt på Novo Nordisks hovedforretning, diabetes.

Prisen på det gennemsnitlige diabetesmiddel, der blev købt gennem USA's største indkøber, Express Scripts, faldt med 2,1 pct. i 2017.

Det skal sammenlignes med, at samme tal i 2016 lød på en stigning på 14,1 pct.

De tre største indkøbsorganisationer i USA er Express Scripts, CVS Health og UnitedHealth Groups selskab OptumRx. Til sammen forhandler de tre organisationer rabatter på vegne af 80 til 85 pct. af de amerikanere, der har en privat sundhedsforsikring. Det svarer til ca. 40 pct. af USA's befolkning.

Novos fremtidige salgshåb er kommet ind i varmen hos amerikansk indkøber

Prisen på diabetesmidler slår bak hos USA's største indkøber

Indkøbsgigant i USA presser priser i bund: Mindste salgsløft til medicinalfirmaer i 24 år

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier