MedWatch

Genmab-topchef er klar til at sende milliarderne ud at arbejde

Jan van de Winkel vil hjertens gerne bruge nogle af de godt 5 mia. kr., Genmab nu har på kistebunden. Men han venter på den helt rigtige mulighed, og allerhelst vil han bruge penge på biotekselskabets interne udviklingsprogrammer, siger han til Børsen.

Foto: /Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Det børsnoterede danske biotekselskab Genmab endte regnskabsåret 2017 med en kassebeholdning på hele 5,4 mia. kr. - markant højere end de minimum 4,9 mia. kr., man havde guidet for.

Topchef Jan van de Winkel er klar til at gribe ned i den bugnende pengekiste, siger han til Børsen, men kun hvis det helt rigtige tilbud viser sig.

Ifølge direktøren kigger man aktivt efter muligheder for at købe teknologier eller produkter, der kan komplimentere den nuværende forretning, men han vil kun slå til, hvis han får øje på "en usleben diamant, som ingen andre har set".

Og faktisk kan han også sagtens give milliarderne ben at gå på ved at investere yderligere i de muligheder, de allerede ligger i selskabet, lyder det.

"Jeg kan let bruge 300 mio. dollar, let, når jeg accelererer et program maksimalt, som jeg kan se er på vinderkurs i de tidlige faser, og når jeg gør det med tre eller fire, kan jeg lynhurtigt brænde mig igennem pengebunken," siger Jan van de Winkel til Børsen.

Investorerne skal dog spejde langt efter en udbyttebetaling fra biotekselskabet, som ikke har foreslået udbytte for 2017 og ifølge direktøren heller ikke har de store planer om at ændre på det i fremtiden.

Genmab og Novo Nordisk har udvidet muligt milliardsamarbejde markant

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab-aktien på himmelflugt efter overraskende positiv prognose

Genmab-ledelsens lønninger stiger trods mindre bonusbetalinger

Forsiden lige nu

Analytikere: Ozempic udfordres af nye doser fra rival

Opdateret kl. 15:14: Eli Lilly har kan med højdosisudgaver af sin ugentlige GLP-1-analog, Trulicity, vise sig at blive en seriøs konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, vurderer analytikere. Novo selv er ikke bekymret.

Rival-produkt overgår Novos guldæg i klinisk praksis

Data fra den virkelige verden viser, at GLP-1-analogen Trulicity fra Eli Lilly er mere effektiv end både Novo Nordisks Victoza og et produkt fra Astrazeneca. Samtidig har et andet studie vist lovende takter for højere doser af Eli Lillys produkt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier