MedWatch

Genmab-aktien på himmelflugt efter overraskende positiv prognose

Genmab-aktien stiger med omkring 19 pct. torsdag morgen i kølvandet på biotekselskabets årsregnskab, hvor man tog fusen på analytikerskaren med en overraskende positiv prognose for salget af guldægget Darzalex i 2018.

Foto: Genmab, PR

Den helt store overraskelse i biotekselskabet Genmabs årsregnskab var en yderst positiv prognose for salget af lægemidlet Darzalex i 2018. Og det har givet investorerne stor tro på biotekselskabets aktie.

Fra morgenstunden torsdag stiger Genmab-aktien med næsten 19 pct.

Genmab sagde i sit regnskab, at salget af Darzalex, som bruges til behandling af knoglemarvskræft, efter alt at dømme vil lande et sted mellem 2 mia. dollars og 2,3 mia. dollars i år.

Analytikerskaren havde ifølge gennemsnittet af estimater indsamlet af Bloomberg regnet med en guidance fra selskabet om et salg på lidt over 2 mia. dollars i 2018.

Enkelte analytikere, herunder Sydbanks Søren Løntoft Hansen, havde regnet med, at Genmab ville spille endnu mere forsigtigt ud og guide for et salg under 2 mia. dollars, blandt andet på grund af "den usikkerhed, der har været omkring markedsalget for Darzalex" på det seneste.

"Jeg tror egentlig, at markedet havde frygtet, at de ville komme ud og sige 1,8 til 2 mia. dollars for eksempel. Der overrasker de altså positivt og siger, der er stadigvæk masser af muligheder for vækst i USA," siger analytikeren.

Genmab forklarede på en telekonference, at der er flere grunde til den optimistiske prognose. Blandt andet regner man med en øget markedspenetrering i andenlinjebehandling af knoglemarvskræft i USA, hvor Darzalex pt. sidder på omkring 20 pct. af markedet.

Kan afhjælpe flaskehalsproblemer

Herudover har Genmab ifølge eget udsagn mulighed for at overvinde en af de helt store flaskehalsproblemer for midlet.

Noget af det der holder salget af Darzalex tilbage i USA er det simple praktiske problem, at der simpelthen er for få pladser til patienter, som skal gives Darzalex som en infusionbehandling ved såkaldte community healthcare centers i USA.

Infusionsbehandlingen tager hele tre timer og skal gives ret hyppigt i starten af behandlingsforløbet, men Genmabs partner Johnson & Johnson har med succes testet en infusionbehandling, der blot varer 90-minutter. Den version er allerede så småt ved at blive implementeret i behandlingen i lande som Danmark og Tyskland, og kan den også bruges i USA, vil det have stor betydning for brugen af lægemidlet der, forudser Genmab.

"Der er noget af det, der måske kan afhjælpe nogle af de flaskehalse, man ser på de her klinikker, man har i USA, hvor man simpelthen har kapacitetsproblemer," siger Søren Løntoft Hansen.

Han påpeger også, at J&J er i fuld gang med at undersøge en version af Darzalex, hvor midlet skal gives som subkutan injektion, og den kan nedbringe behandlingstiden yderligere. Det ligger dog formentlig nogle år ud i fremtiden.

"Der er noget af det, der kan bidrage til salgsvæksten for Darzalex, når vi kigger ud over 2020," lyder det fra Sydbank-analytikeren.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Sydbank: Stærk Darzalex-prognose bør sende aktien op

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier