MedWatch

Genmab-ledelsens lønninger stiger trods mindre bonusbetalinger

Både adm. direktør Jan van de Winkel og finansdirektør David Eatwell får flere millioner i lønposen fra Genmab i 2017, selvom deres kontantbonusser er faldet. Samtidig har biotekselskabet fået endnu en løntung leder ind i direktionen.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmab topchef og kassemester har begge fået omtrent 3 mio. kr. mere i løn i 2017 end året før. Det viser biotekselskabets årsregnskab, som blev offentliggjort onsdag eftermiddag efter børsens lukketid.

Både adm. direktør Jan van de Winkel og finansdirektør David Eatwell har godt nok set deres kontante bonusbetalinger falde i et år, hvor biotekselskabet for første gang siden 2011 har oplevet modvind på aktiemarkedet målt over et kalenderår. Men med større grundløn og markante højere aktiebaseret kompensation kan begge direktører stikke mere i lommen.

Jan van de Winkel har tjent i alt 26,98 mio. kr. mod 23,48 mio. kr. i 2016, mens David Eatwells løn er gået fra 12,59 mio. kr. i 2016 til 15,27 mio. kr. sidste år.

Samtidig har Genmab sidste år hentet et nyt forholdsvis løntungt direktionsmedlem ind. I starten af 2017 hyrede biotekselskabet amerikanske Judith Klimovsky som koncerndirektør for klinisk udvikling, chief development officer, og hun har i årets løb fået en samlet lønpakke på 13,86 mio. kr.

Dermed ryger den samlede aflønning af direktionen op i godt 56 mio. kr. mod 36 mio. kr. i 2016.

Genmab-aktien på himmelflugt efter overraskende positiv prognose

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Sydbank: Stærk Darzalex-prognose bør sende aktien op

Genmab leverer som forventet og ser Darzalex-salg på op til 2,3 mia. dollars i 2018

Forsiden lige nu

Analytiker: Novos japanske pillestudie ser positivt ud

Det er positive sikkerhedsdata, som Novo torsdag har fremlagt for sin diabetespille, siger Sydbank-analytikeren Søren Løntoft, men advarer mod at bruge studiet til at drage for mange konklusioner om, hvorvidt behandligen reelt er bedre end Eli Lillys Trulicity.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier