MedWatch

Analysehus: Darzalex-salg steg 6,2 pct i USA i januar

Tal fra analysehuset Symphony Health viser, at salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex steg med 6,2 pct. i januar. Det var en spids under forventningerne hos Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex steg i januar med 6,2 pct. i USA, hvor salget er opgjort til 93,2 mio. dollar - en fremgang fra 87,8 mio. dollar i december.

Det viser tal fra analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Salget er dermed en smule under forventningerne hos Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank. Han havde på forhånd ventet et januarsalg på 94,6 mio. dollar.

"Vi noterer os i forbindelse med salgsfremgangen i januar i forhold til december 2017, at der var én klinikdag (arbejdsdag, red.) mere i januar 2018 end i december 2017. Korrigeret for den ekstra klinikdag viser Darzalex-salget en underliggende fremgang på 1 pct. i januar forhold til december 2017," skriver analytikeren i en kommentar.

Han peger dog på, at man skal være varsom med at tage tallene fra Symphony Health for gode varer, da de i de seneste måneder har været højere, end de tal, som Genmabs partner, Johnson & Johnson, har rapporteret.

"Vi hæfter os ved, at data fra Symphony Health fjerde kvartal kvartal viste et Darzalex-salg på 271 mio. dollar, mens partneren Johnson & Johnson i forbindelse med årsregnskabet rapporterede et Darzalex-salg i USA på 241 mio. dollar," skriver Søren Løntoft Hansen.

"I de seneste tre kvartaler har Darzalex-salget rapporteret af Johnson & Johnson i gennemsnit været 9 pct. lavere end Darzalex salget offentliggjort af Symphony Health," fortsætter han.

Genmabs aktie faldt ved børsåbning 2,7 pct.

Sværvægtere lancerer nyt celleterapiselskab med Genmab-mål i sigtekornet

Analytiker vil sætte Genmabs prognose under lup 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier