MedWatch

Abbvie indgår nyt samarbejde om engangsbehandling af Alzheimers

Medicinalvirksomheden Abbvie satser op mod 1,4 mia. kr. på nyt samarbejde om tidlig udvikling af genterapi som engangsbehandling af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers.

Foto: Mateusz Kapciak / Stock.Xchng

Det amerikanske genselskab Voyager Therapeutics har tirsdag indgået et samarbejde med Abbvie, der skal føre til en eller flere nye behandlinger af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers.

Det oplyser selskaberne i en fælles meddelelse.

Samarbejder kombinerer Abbvies ekspertise inden for monoclonale antistoffer, klinisk udvikling og kommercialisering med Voyager Therapeutics' genterapeutiske teknologiplatform og viden om at generere såkaldte adeno-associerede virale vektorer til behandling af neurodegenerative sygdomme.

Håbet er at udvikle en genterapeutisk engangsbehandling mod blandt andet Alzheimers, der skal stimulere hjernen til at producere antistoffer til bekæmpelse af den aflejringer af proteinet tau hos syge personer, der fører til blandt andet tab af hjerneceller.

Med aftalen modtager Voyager en engangsbetaling på 69 mio. amerikanske dollars - ca. 416 mio. danske kr. - samt muligheden for yderligere 155 mio. dollars - ca. 935 mio. kr. - i takt med prækliniske fremskridt samt kliniske forsøg med den mulige behandling i fase 1-studier, hvorefter Abbvie har option på at licensere opdagelsen.

For hver mulig behandling, Abbvie måtte vælge at licensere fra Voyager, betaler medicinalvirksomheden op til samlet 895 mio. dollars for resultater i forbindelse med udviklingen og regulatoriske milepæle. Voyager er berettiget til trinvist stigende royalties i forbindelse med eventuel salg af midlet.

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier