MedWatch

Abbvie indgår nyt samarbejde om engangsbehandling af Alzheimers

Medicinalvirksomheden Abbvie satser op mod 1,4 mia. kr. på nyt samarbejde om tidlig udvikling af genterapi som engangsbehandling af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers.

Foto: Mateusz Kapciak / Stock.Xchng

Det amerikanske genselskab Voyager Therapeutics har tirsdag indgået et samarbejde med Abbvie, der skal føre til en eller flere nye behandlinger af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers.

Det oplyser selskaberne i en fælles meddelelse.

Samarbejder kombinerer Abbvies ekspertise inden for monoclonale antistoffer, klinisk udvikling og kommercialisering med Voyager Therapeutics' genterapeutiske teknologiplatform og viden om at generere såkaldte adeno-associerede virale vektorer til behandling af neurodegenerative sygdomme.

Håbet er at udvikle en genterapeutisk engangsbehandling mod blandt andet Alzheimers, der skal stimulere hjernen til at producere antistoffer til bekæmpelse af den aflejringer af proteinet tau hos syge personer, der fører til blandt andet tab af hjerneceller.

Med aftalen modtager Voyager en engangsbetaling på 69 mio. amerikanske dollars - ca. 416 mio. danske kr. - samt muligheden for yderligere 155 mio. dollars - ca. 935 mio. kr. - i takt med prækliniske fremskridt samt kliniske forsøg med den mulige behandling i fase 1-studier, hvorefter Abbvie har option på at licensere opdagelsen.

For hver mulig behandling, Abbvie måtte vælge at licensere fra Voyager, betaler medicinalvirksomheden op til samlet 895 mio. dollars for resultater i forbindelse med udviklingen og regulatoriske milepæle. Voyager er berettiget til trinvist stigende royalties i forbindelse med eventuel salg af midlet.

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

Forsiden lige nu

Analytiker: Novos japanske pillestudie ser positivt ud

Det er positive sikkerhedsdata, som Novo torsdag har fremlagt for sin diabetespille, siger Sydbank-analytikeren Søren Løntoft, men advarer mod at bruge studiet til at drage for mange konklusioner om, hvorvidt behandligen reelt er bedre end Eli Lillys Trulicity.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier