MedWatch

Eli Lilly dropper klinisk studie med middel til 300 mio kr

Eli Lilly og selskabets sydkoreanske samarbejdspartner Hanmi Pharmaceutical har lukket ned for et fase 2-studie af et middel, som Eli Lilly allerede har betalt 300 mio. kr. i kontanter for at sælge uden for Asien.

Foto: AP Photo/Darron Cummings

Novo Nordisks diabetes-rival Eli Lilly har droppet et studie af et middel, som selskabet udviklede sammen med sin sydkoreanske samarbejdspartner Hanmi Pharmaceutical.

Det skriver nyhedsmediet Endpoints.

Studiet skulle teste midlet, der er kendt som LY3337641 hos Eli Lilly, på patienter med leddegigt. Men studiet viste ifølge Hanmi Pharmaceuticals utilfredsstillende resultater, og derfor besluttede Eli Lilly at trække stikket.

Eli Lilly betalte 300 mio. kr. i kontanter i 2015 for rettighederne til at sælge midlet uden for Asien i en handel, der potentielt kunne løbe op i 4,2 mia. kr afhængig af midlets præstationer.

De to samarbejdspartnere smider ikke midlet i skraldespanden endnu. Tidligere har Hanmi sagt, at midlet også skal afprøves mod lupus og tåre- og spytkirtelsygdommen Sjögrens syndrom.

Det er ikke første gang, at Seoul-baserede Hanmi har haft dårlige oplevelser med sine vestlige samarbejdspartnere.

I 2016 trak tyske Boehringer Ingelheim sig fra et samarbejde til potentielt 4,4 mia. kr., som selskabet havde indgået med Hanmi blot et år tidligere.

Dengang besluttede det tyske selskab at rive kontrakten over efter skuffende kliniske resultater og øget pres fra konkurrenter.

Hanmi udvikler i øvrigt også en GLP-1-analog, efpeglenatid, sammen med franske Sanofi, der efter planen skal udkonkurrere Novo Nordisks nye salgshåb Ozempic. Efpeglenatid er netop nu i fase 3-studier inden for type-2 diabetes.

Sanofi spår effekt af ugentligt GLP-1 på linje med Novos Ozempic

Boehringer annullerer koreansk milliardaftale  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier