MedWatch

Japansk godkendelse er strategisk vigtig for ALK

Allergikoncernen ALK fik i sidste uge japansk godkendelse til at udvide brugen af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi til behandling af børn. Det giver øget forhåbning til, at samme godkendelse kan opnås andre steder, lyder det. Rivalen Stallergenes fulgte imidlertid trop, og konkurrencen er derfor fortsat skarp.

Japans godkendelse af ALK's husstøvmideallergi, Miticure, til også at omfatte børn, er en god indikator for, at lignende udvidelser kan opnås andre steder, mener Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK.

Allergi- og immunterapiselskabet ALK fik i sidste uge via sin japanske partner Torii grønt lys af de japanske sundhedsmyndigheder til, at tabletvaccinen Miticure mod husstøvmideallergi i Japan nu også må bruges til behandling af børn.

Miticure, der går under navnene Odactra i USA og Acarizax i Europa, Singapore og Australien, er ALK’s helt store håb og har i Japan siden 2015 været tilgængeligt til voksne og unge i alderen 12-64 år, der lider af såkaldt allergisk rhinitis som følge af husstøvmider.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier