MedWatch

Pfizer får særstatus til hudmiddel

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har kategoriseret Pfizers mulige behandling af atopisk eksem som en gennembrudsbehandling.

Foto: Colourbox

Pfizers lægemiddelkandidat PF-04965842 kan være et gennembrud i behandlinger af patienter med moderat til svær atopisk eksem.

Det vurderer amerikanske Food and Drug Administration, FDA, der har tildelt midlet den såkaldte Breakthrough Therapy-status, der blandt andet giver Pfizer fordel af en hurtigere sagsbehandling hos de amerikanske myndigheder i forbindelse med en ansøgning om tilladelse til salg af lægemidlet.

Det oplyser Pfizer i en meddelelse.

PF-04965842 er en såkaldt JAK1-hæmmer, der siden december er blevet undersøgt i et fase 3-studie.

 

Forsiden lige nu

Analytiker: Novos japanske pillestudie ser positivt ud

Det er positive sikkerhedsdata, som Novo torsdag har fremlagt for sin diabetespille, siger Sydbank-analytikeren Søren Løntoft, men advarer mod at bruge studiet til at drage for mange konklusioner om, hvorvidt behandligen reelt er bedre end Eli Lillys Trulicity.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier