MedWatch

Bayer modtager advarselsbrev fra FDA

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har udstedt en advarsel til det tyske medicinalselskab Bayer, efter at et besøg på en af koncernens produktionsfaciliteter afslørede fire regelbrud.

Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber/

Efter at have besøgt Bayers produktionsfaciliteter i den tyske by Leverkusen har de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) sendt et advarselsbrev til den store medicinproducent.

Det skriver Reuters.

Ifølge advarselsbrevet er der blandt andet tale om brud på FDA's regler om rengøring og vedligehold af produktionsudstyr på fabrikken. Brevet, der indeholder fire reprimander, kan læses i sin fulde længde her.

Bayer afviser, at selskabet er nødsaget til at trække produkter tilbage, men selskabet regner med, at man vil se nogle midlertidige begrænsninger i forsyningen af visse lægemidler fra "vores modne produktportefølje."

Der er tale om blodtryksmedicinen Adalat, blodfortynderen Aspirin Cardio, antibiotikaen Avelox samt potensmidlet Levitra.

Endnu er der ingen beregning af, hvor stor en indflydelse det kommer til at få på produktsalget i 2018, men ifølge Bayer vil man se det reflekteret i forventningerne til 2018. De bliver publiceret den 28 februar.

Bayer og J&J skal betale kæmpe erstatning i sag om multiblockbuster

Bayer samler forskning og udvikling

Bayer må stoppe prostatakræftstudie på grund af dødsfald 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier