MedWatch

Tysk bank sænker kursmål for Novo-aktie

Prispres og valutamodvind får Tyske Berenberg til at skære 20 kr. af den forventede kursudvikling for Novo Nordisk-aktien, mens neutral anbefaling fastholdes.

Tyske Berenberg var ikke imponeret over medicinalselskabet Novo Nordisks årsregnskab for 2017, der viste let skuffende takter i fjerde kvartal og peger frem mod flere udfordringer i 2018, hvis man kigger på forventningerne til indeværende år.

Storbanken sænker på bagkant af regnskabet sit kursmål for Novo-aktien til 280 kr. fra 300 kr., mens den neutrale anbefaling "hold" fastholdes.

"Efter at have tabt kampen om købet af Ablynx til Sanofi præsenterede Novo Nordisk et sæt glansløse tal for fjerde kvartal 2017. Omsætningen i kvartalet var 2 pct. under konsensus, primært grundet vanskeligheder for både det moderne Tresiba og det ældre Novolog, der led under rabatomsamlinger i USA," skriver Berenberg i en analyse.

Banken peger på, at de svagere end ventede takter for insulinprodukterne delvist blev opvejet af et stærkt salg GLP-1-analogen Victoza, der er Novos bedst sælgende enkeltprodukt. Salget af det overgik med længder analytikernes forventninger i fjerde kvartal.

Kigger man på forventningerne til 2018, venter Novo Nordisk umiddelbart meget stor valutamodvind fra primært den svækkede amerikanske dollar.

Forventningerne peger på en salgsvækst i lokale valutaer på 2-5 pct. samt en vækst i driftsresultatet (EBIT) på 1-5 pct. i lokale valutaer. Men kigger man på den rapporterede udvikling, venter det danske selskab nu, at salgsvæksten vil blive 7 pct.point lavere - altså på mellem minus 5 pct. og minus 2 pct.

For driftsresultatet vil valutamodvinden ifølge Novos forventninger barbere hele 10 pct.point af tallet, så der ventes en negativ vækst i driftsresultatet målt i danske kroner på 5-9 pct.

Tidligere var forventningen, at salgsvæksten rapporteret ville blive 3 pct.point lavere end tallet i lokale valutaer, mens driftsresultatet var set 4 pct.point lavere i danske kroner.

Det sender forventningerne i danske kroner væsentligt under analytikernes forventninger, påpeger Berenberg i sin analyse.

"Novo er et kvalitetsselskab, men prispresset på insulin, der også kan sprede sig til GLP-1-klassen, holder os fra at være mere positive omkring aktien med dens nuværende værdisætning," skriver den tyske bank i analysen.

Novo-aktien stiger onsdag middag med 0,5 pct. til 303,50 kr. Siden regnskabet er aktien faldet med omtrent 9 pct., men det er dog også sket i et marked, der generelt har været præget af store udsving.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier