MedWatch

GlaxoSmithKline giver rivaler baghjul

Salget af GlaxoSmithKlines vacciner har i 2017 været så højt, at den britiske medicinalkoncern har formået langt at overgå sine konkurrenter i markedet.

Foto: GSK/PR

Det er i vaccineporteføljen, at GlaxoSmithKline har hentet den største vækst i 2017, og også der, hvor man lægger størst afstand til konkurrenterne. Og det var uden hjælp fra selskabets nye produkthåb, helvedsildsvaccinen Shingrix.

Det skriver FiercePharma.

Således ligger selskabets vaccinesalg på 7,16 mia. dollars – den nærmeste konkurrent, Merck/MSD, indkasserede kun 6,5 mia. dollars, Sanofi 6,25 mia. dollars og Pfizer 6 mia. dollars.

Efter planen skal Shingrix være en blockbuster i 2022, hvilket vil sige en årlig omsætning over 1 mia. dollars, og det skal blandt ske på baggrund af en anbefaling fra USA’s Center for Disease Control and Prevention, der har foretrukket Shingrix fremfor Mercks Zostavax. Og det er et velkomment slag mod Merck, efter det amerikanske selskab formåede at vippe GSK’s HPV-vaccine af pinden i USA.

Og det er især også velkomment, efter GSK - der har fået ny ledelse under Emma Walmsley - er begyndt at holde et skarpere fokus på vacciner og forbrugersundhed efter et frasalg af sin kræftportefølje til Novartis.

GSK overrasker positivt - aktien stiger

GlaxoSmithKline sadler om i Afrika

GSK-topchef har skilt sig af med 40 pct. af ledelsen

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier