MedWatch

GlaxoSmithKline giver rivaler baghjul

Salget af GlaxoSmithKlines vacciner har i 2017 været så højt, at den britiske medicinalkoncern har formået langt at overgå sine konkurrenter i markedet.

Foto: GSK/PR

Det er i vaccineporteføljen, at GlaxoSmithKline har hentet den største vækst i 2017, og også der, hvor man lægger størst afstand til konkurrenterne. Og det var uden hjælp fra selskabets nye produkthåb, helvedsildsvaccinen Shingrix.

Det skriver FiercePharma.

Således ligger selskabets vaccinesalg på 7,16 mia. dollars – den nærmeste konkurrent, Merck/MSD, indkasserede kun 6,5 mia. dollars, Sanofi 6,25 mia. dollars og Pfizer 6 mia. dollars.

Efter planen skal Shingrix være en blockbuster i 2022, hvilket vil sige en årlig omsætning over 1 mia. dollars, og det skal blandt ske på baggrund af en anbefaling fra USA’s Center for Disease Control and Prevention, der har foretrukket Shingrix fremfor Mercks Zostavax. Og det er et velkomment slag mod Merck, efter det amerikanske selskab formåede at vippe GSK’s HPV-vaccine af pinden i USA.

Og det er især også velkomment, efter GSK - der har fået ny ledelse under Emma Walmsley - er begyndt at holde et skarpere fokus på vacciner og forbrugersundhed efter et frasalg af sin kræftportefølje til Novartis.

GSK overrasker positivt - aktien stiger

GlaxoSmithKline sadler om i Afrika

GSK-topchef har skilt sig af med 40 pct. af ledelsen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier