MedWatch

GlaxoSmithKline giver rivaler baghjul

Salget af GlaxoSmithKlines vacciner har i 2017 været så højt, at den britiske medicinalkoncern har formået langt at overgå sine konkurrenter i markedet.

Foto: GSK/PR

Det er i vaccineporteføljen, at GlaxoSmithKline har hentet den største vækst i 2017, og også der, hvor man lægger størst afstand til konkurrenterne. Og det var uden hjælp fra selskabets nye produkthåb, helvedsildsvaccinen Shingrix.

Det skriver FiercePharma.

Således ligger selskabets vaccinesalg på 7,16 mia. dollars – den nærmeste konkurrent, Merck/MSD, indkasserede kun 6,5 mia. dollars, Sanofi 6,25 mia. dollars og Pfizer 6 mia. dollars.

Efter planen skal Shingrix være en blockbuster i 2022, hvilket vil sige en årlig omsætning over 1 mia. dollars, og det skal blandt ske på baggrund af en anbefaling fra USA’s Center for Disease Control and Prevention, der har foretrukket Shingrix fremfor Mercks Zostavax. Og det er et velkomment slag mod Merck, efter det amerikanske selskab formåede at vippe GSK’s HPV-vaccine af pinden i USA.

Og det er især også velkomment, efter GSK - der har fået ny ledelse under Emma Walmsley - er begyndt at holde et skarpere fokus på vacciner og forbrugersundhed efter et frasalg af sin kræftportefølje til Novartis.

GSK overrasker positivt - aktien stiger

GlaxoSmithKline sadler om i Afrika

GSK-topchef har skilt sig af med 40 pct. af ledelsen

Forsiden lige nu

Lundbeck på FDA's sorte liste: Vi forstår det ikke

De amerikanske sundhedsmyndigheder har offentliggjort en liste med selskaber, der kan have benyttet sig af tvivlsomme taktikker for at forsinke generisk konkurrence. Lundbeck er blandt dem, men det er helt forfejlet, siger selskabets pressechef.

To nye kliniske studier giver Roches blødermiddel et ekstra løft

Roches nye blødermiddel Hemlbra, en markant konkurrent til Novo Nordisks medicin til samme sygdom, har med et par nye datasæt vist en dramatisk effekt på blødningerne hos patienterne, og det lover godt for midlet, der allerede giver de traditionelle hæmofilbehandlinger kvaler.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier