MedWatch

Astellas køber stamcelle-eksperter

Den japanske medicinalvirksomhed Astellas har overtaget en amerikansk samarbejdspartner, der har udviklet en teknologi til genmodificering af stamceller.

Foto: /ritzau/AP

Et fem måneder langt samarbejde mellem japanske Astellas og amerikanske Universal Cells har tilsyneladende udviklet sig i så positiv retning, at Astellas nu betaler en forhåndsbetaling på 617 mio. kr samt mulige milepælsbetalinger helt at overtage partneren.

Det oplyser parterne i en fælles meddelelse.

De to selskaber indgik i oktober 2010 et samarbejde, der gav den japanske medicinalvirksomhed adgang til det privatejede, amerikanske selskabs såkaldte Universal Donor Cell-teknologiplatform, som gør det muligt at ændre i en bestemt type stamceller, som kan omdannes til en lang række af de forskellige celler, der findes i vores krop, og dermed bruges til behandling af flere forskellige sygdomme.

Det skal danne grundlag for udviklingen af medicinske behandlinger baseret på modificerede celler fra vores egen krop.

Ifølge den oprindelige aftale fik Astellas adgang til at anvende teknologiplatformen inden for én indikation, men med købet af Universal Cells overtager japanerne de fulde rettigheder til teknologiplatformen, der derfor kan anvendes inden for alle de sygdomsområder, Astellas måtte ønske.

"Vi er meget imponerede over Universal Cells egenskaber inden for celleterapi, herunder Universal Donor Cell-teknologiplatformen, der i første omgang førte til et samarbejde og nu også denne overtagelse," udtaler Yoshihiko Hatanaka, adm. direktør, Astellas, i en meddelelse.

De første medicinske behandlinger baseret på celleterapi blev godkendt i 2017, hvor både Novartis og Gilead fik godkendt nye immunterapeutiske kræftmidler.

Astellas indgår aftale om udvikling af celleterapier 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier