MedWatch

Sanofi køber sydkoreansk vaccineteknologi

Sanofi har endnu en gang været på opkøb og kaster penge efter vaccineteknologi fra sydkoreansk partner, som skal hjælpe med adgang til et potentielt meget stort vaccinemarked.

Sanofi Pasteur - influenzavaccine
Foto: /ritzau/AP/Marty Katz

Vaccinearmen hos det franske medicinalselskab Sanofi har tilkøbt sig ny teknologi fra Sydkorea. Teknologien har sin oprindelse hos SK Chemicals, og skal sørge for udviklingen af en ny og mere effektiv influenza-vaccine.

Det skriver FiercePharma.

Til at begynde med skal Sanofi betale 15 mio. euro for eksklusive rettigheder i både USA og Europa til de vacciner, som måtte komme ud af brugen af teknologien. Derpå følger 20 mio. euro, når teknologien er overført og derudover kan SK Chemicals have op til 120 mio. euro til gode i milepælsbetalinger.

SK Chemicals, som i forvejen er en af Sanofis mangeårige samarbejdspartnere, har selv udviklet en trivalent og en quadrivalent (med tre eller fire komponenter) influenzavaccine med teknologien, og Sanofi håber på at kunne lave en vaccine, som kan beskytte mod endnu flere influenzatyper på samme tid.

Fremfor at bruge den traditionelle ægge-baserede teknologi, benytte SK Chemicals metode sig af dyreceller.

Sanofi i koreansk vaccine-samarbejde

Filippinerne sløjfer godkendelse af Sanofis denguefeber-vaccine

Sanofi dropper vaccine efter skeptisk analyse

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier