MedWatch

Kopister øger presset på Teva

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har godkendt endnu en generisk version af Tevas storsællert Copaxone.

Foto: Teva/ PR

Teva begynder nu for alvor at mærke presset på sin største indtægtskilde, sklerosemidlet Copaxone i en langtidsvirkende version på 40 mg/mL.

Tirsdag meddeler medicinalselskaberne Momenta og Sandoz således, at de har fået FDAs tilladelse til at starte markedsføringen af det fællesudviklede middel Glatopa i samme 40 mg-formulering.

I forvejen sælger de to selskaber Glatopa i en 20 mg-formulering, der dog ikke har gjort noget større indhug i Tevas salg af Copaxone, da produktet primært anvendes den langtidsvirkende variant, der i 2016 var Tevas best sælgende lægemiddel med en omsætning på over 25 mia. kr., som udgjorde ca. 20 pct. af Tevas samlede omsætning.

Teva har gennem længere tid forsøgt at bremse generiske versioner af 40 mg. Copaxone, men måtte alligevel se det første konkurrerende produkt på markedet i oktober 2017, hvor Mylan sendte produktet Glatiramer Acetate på gaden.

Gennem heftige rabatter på op til 30 pct. i forhold til prisen på Tevas originalprodukt har Mylan på kort tid erobret 10 pct. af markedet for behandling med Copaxone.

Teva smager egen medicin: Taber stor markedsandel til kopimiddel på få måneder

FDA godkender første kopi af Tevas kerneprodukt i langtidsvirkende version

Teva vil have strengere krav for kopimedicin

Teva lider patentnederlag på kerneprodukt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier