MedWatch

Japanere tæt på første godkendelse af lynbehandling af influenza

Medicinalselskabet Shionogi forventer om kort tid at få de japanske myndigheders godkendelse til et middel, der angiveligt kan kurere influenza på ét døgn.

Roche står i forvejen bag influenzamidlet Tamiflu. Nu kan endnu en behandling være på vej fra det schweiziske selskab. Foto: Roche/ PR

Et muligt gennembrud i behandlingen af influenza kan være på trapperne fra japanske Shionogi.

Det skriver BT på baggrund af en artikel i Wall Street Journal.

Det mulige lægemiddel med navnet S-033188 er afprøvet i et fase 3-forsøg blandt i øvrigt raske influenzaramte patienter, hvor det har vist sig at kunne bekæmpe influenzavirus i løbet af et døgn.

Derudover afprøves midlet aktuelt i endnu et fase 3-forsøg blandt både risikopatienter fra 18 lande fra alle regioner af verden.

Selskabet forventer allerede til marts at få de japanske myndigheders vurdering af midlet, og vil til sommer følge op med en ansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder om markedsføringstilladelse.

Udviklingen af S-033188 sker i samarbejde med Roche, der i februar 2016 indgik en aftale med Shionogi, hvor det schweiziske selskab overtog rettighederne til udvikling af kommercialisering af midlet over hele verden med undtagelse af Japan og Taiwan, hvor Shionogi fortsat har de eksklusive rettigheder til midlet.

Roche indgår ny influenzaaftale

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier