MedWatch

Fedtlever-aspirant scorer positive fase 2-data

I hælene på positive fase 2-resultater mod fedtlever kan det amerikanske biotekselskab Madrigal nu også fejre positive data inden for en arvelig kolesterolsygdom.

Foto: Colourbox

Efter decembers positive resultater inden for behandlingen af NASH (ikke-alkoholisk fedtlever) har Madrigal nu også scoret gode data i sit fase 2-studie mod den arvelige kolesterolsygdom Heterozygot familiær hyperkolesterolæmi (HeFH).

Det skriver FierceBiotech.

Behandlingen, MGL-3196, er oprindeligt udviklet af Roche, og mens NASH - en sygdom som også Novo Nordisk beskæftiger sig med - absolut er den største og mest lukrative indikation for midlet, så kan resultaterne inden for HeFH hjælpe til at brede selskabets portefølje ud.

I det nye studie har Madrigal ramt det primære endepunkt om en signifikant reduktion af den skadelige LDL-kolesterol.

Det skal dog også nævnes, at Madrigal dermed byder ind på et besværligt område. Standardbehandlingen med statiner, hvoraf der er flere og billige varianter, har vist sig besværlig at udfordre.

Eksempelvis har både Amgen og Sanofi haft problemer med at slå igennem med deres nye kolesterolmidler, Repatha og Praluent, som også er særligt tiltænkt behandling af arveligt forhøjet kolesterol.

Siden de positive NASH-resultater i december er Madrigals aktieværdi omkring tredoblet og lå ved torsdagens markedslukning på 131,5 dollars aktien.

Amgen indgår første aftale om kompensation for uvirksom behandling

NASH er den nye honningkrukke, som medicinalindustrien sværmer om

Novo Seeds med i trecifret millioninvestering i nordmænds nye NASH-selskab 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier