MedWatch

Fedtlever-aspirant scorer positive fase 2-data

I hælene på positive fase 2-resultater mod fedtlever kan det amerikanske biotekselskab Madrigal nu også fejre positive data inden for en arvelig kolesterolsygdom.

Foto: Colourbox

Efter decembers positive resultater inden for behandlingen af NASH (ikke-alkoholisk fedtlever) har Madrigal nu også scoret gode data i sit fase 2-studie mod den arvelige kolesterolsygdom Heterozygot familiær hyperkolesterolæmi (HeFH).

Det skriver FierceBiotech.

Behandlingen, MGL-3196, er oprindeligt udviklet af Roche, og mens NASH - en sygdom som også Novo Nordisk beskæftiger sig med - absolut er den største og mest lukrative indikation for midlet, så kan resultaterne inden for HeFH hjælpe til at brede selskabets portefølje ud.

I det nye studie har Madrigal ramt det primære endepunkt om en signifikant reduktion af den skadelige LDL-kolesterol.

Det skal dog også nævnes, at Madrigal dermed byder ind på et besværligt område. Standardbehandlingen med statiner, hvoraf der er flere og billige varianter, har vist sig besværlig at udfordre.

Eksempelvis har både Amgen og Sanofi haft problemer med at slå igennem med deres nye kolesterolmidler, Repatha og Praluent, som også er særligt tiltænkt behandling af arveligt forhøjet kolesterol.

Siden de positive NASH-resultater i december er Madrigals aktieværdi omkring tredoblet og lå ved torsdagens markedslukning på 131,5 dollars aktien.

Amgen indgår første aftale om kompensation for uvirksom behandling

NASH er den nye honningkrukke, som medicinalindustrien sværmer om

Novo Seeds med i trecifret millioninvestering i nordmænds nye NASH-selskab

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier