MedWatch

Lundbeck lader sig ikke dupere af Trump – hæver priserne i USA

Medicinalselskabet Lundbecks vikarierende topchef, Anders Götzsche, forventer, at koncernen kan fortsætte med at hæve priserne på det lukrative amerikanske marked. Det gør han på trods af præsident Trumps kamp for lavere medicinalpriser.

Foto: Lundbeck

Medicinalselskabet Lundbeck lader sig ikke afskrække af Donald Trump og hans erklærede kamp mod medicinpriser, som præsidenten mener er for høje, og som han benytter enhver lejlighed til at få talt i bund - senest i en tale for ni dage siden.

Lundbeck kan fortsæt hæve priserne på det lukrative amerikanske marked, mener i hvert fald selskabets vikarierende direktør, Anders Götzsche.

Det skriver Berlingske Business.

”I USA har der været talt om rigtig mange tiltag indenfor lægemiddelområdet, men der er ikke rigtig sket noget. Vi optimerer vores forretning ud fra de nuværende forudsætninger,” siger Anders Götzsche til avisen.

”Vi tager prisstigninger på niveau med det, vores konkurrenter tager – hverken mere eller mindre,” tilføjer han.

Lundbeck hævede i januar priserne på sine fem nøgleprodukter i USA på mellem fem og ni procent.  

Onsdag fremlagde selskabet de bedste finansielle resultater i virksomhedens mere end 100 år lange historie. De skyldes for en stor dels vedkommende salget i USA, der nu udgør 60 pct. af selskabets samlede omsætning.

Førerløse Lundbeck havde bedste år nogensinde

Lundbeck sigter mod yderligere vækst efter rekordår 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier