MedWatch

Førerløse Lundbeck havde bedste år nogensinde

Lundbecks vikarierende ledelse har ført selskabet sikkert gennem regnskabsårets fjerde kvartal uden uventede begivenheder, og 2017 bliver dermed det bedste år i virksomhedens historie. For 2018 sættes forventningerne endnu højere.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Medicinalvirksomheden Lundbeck har i 2017 slået egne rekorder og landede i regnskabsåret de bedste finansielle resultater i virksomhedens mere end 100 år lange historie.

Det fremgår af CNS-koncernens netop offentliggjorte regnskab for 2017, der viser en samlet omsætning på 17,234 mia. kr mod 15,634 mia. kr. året før.

"Vi øgede omsætningen med 10 pct. til 17,2 mia. kr. og fordoblede næsten vores driftsoverskud til 4,4 mia. kr. Det er meget tilfredsstillende resultater, som giver Lundbeck et godt udgangspunkt for de kommende års yderligere udvikling af virksomheden," siger selskabets fungerende adm. direktør, finansdirektør Anders Götzsche, i en kommentar til regnskabet. Han har siden Kåre Schultz' exit i oktober været konstitueret på virksomhedens øverste post.

Driftsresultatet (EBIT) endte for året på 4408 mio. kr, hvilket er en anelse under analytikernes forventninger, der ifølge Ritzau Estimates lød på et overskud på 4524 mio. kr. Lundbeck havde tidligere orienteret om et forventet driftsresultat mellem 4,3 og 4,6 mia. kr. efter en samlet omsætning på 16,9 til 17,4 mia. kr.

Resultatet før skat viser et overskud på 4277 mio. kr. mod 2157 mio. kr. i 2016.

Lundbeck kan dermed sætte to streger under et nettoresultat for det fulde regnskabsår på 2624 mio. kr., hvilket er mere end dobbelt op i forhold til slutresultatet for 2016, som lød på et 1211 mio. kr. stort overskud.

For 2018 forventer selskabet en omsætning mellem 17,2 og 18 mia. kr., hvilket lige akkurat åbner mulighed for at overgå analytikernes forventninger, der ifølge Ritzau Estimates forventer, at CNS-virksomheden omsætter for samlet 17,9 i 2018.

Bedre ser det ud for omsætningen, hvor analytikerne forventer et driftsresultat (EBIT) på 4,8 mia. kr, mens Lundbeck sigter efter et samlet driftsoverskud mellem 4,8 og 5,2 mia. kr.

"Vi forventer i 2018 at udvide vores pipeline af potentielle nye lægemidler ved at føre to-tre af vores egne projekter ind i klinisk udvikling. Samtidig fortsætter vi vores strategi om at supplere vores egne projekter og teknologier med lovende innovation udefra," siger Anders Götzsche.

Nøgleprodukter gik frem

Fremgangen i 2017 er blandt andet baseret på et stigende salg af nøgleprodukterne Trintellix/Brintellix mod depression, Rexulti, der bruges til behandling af skizofreni og depression, Onfi til behandling af epilepsiformen Lennox-Gastaut-syndrom og Northera til behandling af svimmelhed eller fortumlethed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom.

Alle midler er i 2017 gået frem i forhold til året før.

Det er også tilfældet for salget af epilepsimidlet Sabril, der dog må se omsætningen i det første fulde kvartal (366 mio. kr.) med et konkurrerende kopiprodukt på markedet ligge under samme periode sidste år (406 mio. kr.).

2018-prognosen i fokus i Lundbeck-regnskab - lavere skat i sigte 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier