MedWatch

Analytiker venter storopkøb: Amgen har 420 mia. kr. at handle ind for

Efter en januar måned med masser af virksomhedshandler, er der stadig en række medicinalfirmaer, der står på spring for at købe op. Investeringsbanken Leerink vurderer f.eks., at Amgen har 420 mia. kr. klar til opkøb.

Amgen er et af de medicinalselskaber, der kan levere et større opkøb i år. | Foto: /ritzau/AP/Ric Francis

29 mia. kr. for Ablynx, 55 mia. kr. for Juno og 70 mia. kr. for Bioverativ.

Januar bød på en palet af større opkøb i medicinal- og biotekbranchen, bl.a. fra Sanofi og Celgenes pengepung, og meget tyder på, at den tendens vil fortsætte.

I hvert fald lægger Amgens adm. direktør, Bob Bradway, ikke skjul på, at Amgen er blandt dem, der lurer på et opkøb.

"Vi har følt i noget tid, at der er dele af industrien, hvor kapaciteten er for stor, og vi vil se, om vi ikke kan skabe noget værdi ved at være med i konsolideringen der," sagde Bob Bradway på et telefonmøde med investorer ifølge erhvervsmediet Endpoints.

"Vi har den finansielle kapacitet, og vi er interesseret i at kigge efter handler, som vi mener kan tilføre værdi til vores fokusområder," fortsatte han.

Milliarder i krigskassen

Analytikeren Geoffrey Porges hos den amerikanske investeringsbank Leerink har derfor forsøgt at regne på, hvor mange penge Amgen egentlig kan hive frem fra krigskassen. Det skriver Endpoints.

Og lægger man Amgens kontantbeholdning på ca. 160 mia. kr. sammen med selskabets frie pengestrømme på 20 mia. kr. om året - plus 240 mia. kr., som Geoffrey Porges mener, at Amgen hurtigt kan optage og klare i gæld - så når op på et samlet muligt budget på 420 mia. kr.

Geoffrey Porges forventer derfor "store ting" af Amgen. Han skriver ifølge Endpoints, at Amgens kommentarer tyder på, at de vil gå efter et selskab, der opererer i et forretningsområde med mange patienter i stedet for f.eks. en sjælden sygdom.

Amgen er ikke det eneste selskab i life science-sektoren, der er på udkig efter opkøb.

Også Novo Nordisk har gjort det klart, at selskabets opkøbsjagt ikke sluttede, selvom Sanofi løb af med Ablynx for næsen af det danske medicinalselskab. Bl.a. har Jesper Brandgaard sagt, at han bliver "meget skuffet," hvis ikke han har lukket en handel inden sommer. 

Sanofi køber Ablynx

Celgene køber kræftselskab for 55 mia kr 

Sanofi køber hæmofili-selskab for 70 mia kr

Amgen slæbt for Lægemiddelstyrelsen i sag om ulovlig reklame 

Novo Nordisk vil lukke en handel inden sommer, men budgettet er uændret 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier