MedWatch

Teva indsender ansøgning for migrænemiddel i EU

Israelske Teva har nået endnu en vigtig milepæl med indsendelsen af en registreringsansøgning til EMA på et nyt migrænemiddel.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har netop godtaget en ansøgning fra det israelske medicinalselskab Teva, på migrænemidlet fremanezumab. | Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har netop godtaget en ansøgning fra det israelske medicinalselskab Teva om migrænemidlet fremanezumab. Det sker blot små tre måneder efter, at en tilsvarende ansøgning blev indgivet til de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Det oplyser Teva i en meddelelse.

Fremanezumab tilhører klassen af såkaldte CGRP-hæmmere (calcitonin gene-related peptide), hvor man søger at hæmme CGRP-receptoren, som spiller en rolle i overførslen af smerte.

"Da der kun er begrænset tilgængelighed af forebyggende behandlinger, der retter sig mod de underliggende biologiske mekanismer i migræne, udgør MAA-accepten et stort skridt i retning af at fremme behandlingsparadigmet for migrænepatienter. Disse to vigtige regulatoriske milepæle i migræneindikationen kombineret med vores kliniske udviklingsprogrammer for fremanzumab mod klyngehovedpine og posttraumatisk hovedpine fremhæver Teva's engagement over for patienter over hele verden med disse svækkende tilstande," siger Ernesto Aycardi, chef for Tevas kliniske afdeling.

Registreringsansøgningerne bygger på data det såkaldte HALO-studie, hvori flere end 2000 patienter med episodisk migræne og kronisk migræne indgik. Forskningsprogrammet evaluerede både kvartalsvise og månedlige doseringsregimer, hvor fremanezumab opnåede statistisk signifikante resultater på tværs af alle endemål.

Teva er dog langt fra det eneste medicinalselskab, der har kastet sig over CGRP-hæmmere. Eli Lilly har galcanezumab, Alder BioPharmaceuticals har eptinezumab og Amgen og Novartis har AMG334.

Teva fremlægger regnskab 8. februar.

Tevas migrænemiddel rydder ny forhindring af vejen

Biotekselskab melder sig ind i migrænekapløb

Teva scorer positive migrænedata

Teva indsender FDA-ansøgning på migrænemiddel 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier