MedWatch

Eli Lilly er "ekstremt godt forberedt" på udfordring fra Novo Nordisk

Chefen for Eli Lillys diabetesforretning er klar til at tage kampen op mod Novo Nordisk og danskernes nye produkt Ozempic. Og amerikanerne har et es i ærmet.

Foto: /Ritzau/AP/Darron Cummings

Novo Nordisk er klar til at tage kampen op mod sin diabetesrival Eli Lilly med sit nye produkt Ozempic, som lanceres i USA i denne uge. Men hos Eli Lilly ryster man ikke i bukserne over den øgede konkurrence til sit lignende lægemiddel Trulicity, skriver Børsen.

"Vi er ekstremt godt forberedt på Ozempics lancering," lød det ifølge avisen fra Enrique Conterno, chef for diabetesforretningen i Eli Lilly, i forbindelse med selskabets årsregnskab i sidste uge.

Både Ozempic og Trulicity er såkaldte GLP-1-analoger, der skal injiceres én gang om ugen. Men Eli Lillys lægemiddel leveres via et automatisk pensystem, som er mere bekvem for patienterne at bruge end Novo Nordisks system.

Hos det amerikanske selskab håber man, at det kan vise sig at være et afgørende konkurrenceparameter. Men Novo-topchef Lars Fruergaard Jørgensen siger til Børsen, at han ikke tror, det bliver "udslagsgivende."

Trulicity har igennem længere tid stjålet markedsandele fra Novo Nordisks daglige GLP-1-analog Victoza, som er danskernes bedst sælgende produkt og det førende præparat i GLP-1-klassen.

Salget af Trulicity steg i 2017 med 119 pct. til 12 mia. kr., mens salget af Victoza var næsten dobbelt så højt på 23 mia. kr. Det var dog blot 16 pct. højere end i 2016.

Lanceringen af Ozempic skal hjælpe Novo Nordisk til at vende den nuværende tendens på GLP-1-markedet og bremse Eli Lillys momentum. Danskernes mål er, at Ozempic skal omsætte for mere end 1 mia. kr. i 2018, og flere analytikere regner med et tocifret milliardsalg i kroner inden for få år.

Fruergaard: Salget af nyt lægemiddelhåb skal passere 1 mia i år 

Victoza-salg stormer frem, men tab af markedsandele fortsætter 

Novo-boss håber på succes for ærkerival - ellers risikerer de at blive "frustrerede" 

Novos amerikanske ærkerival kan skabe nyt kaos i USA 

Medicinsk udstyr skal redde Novo-rivals diabetesforretning 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier