MedWatch

Novo Seeds hopper med på at stifte nyt selskab i Belgien

Sammen med en række andre investorer har Novo Seeds postet penge i et nyt selskab, som skal bruge teknologi fra UCB til at lave midler mod kognitive lidelser.

Foto: Novartis/ PR

Med 17 mio. euro (cirka 126,5 mio. kr.) i kassen, skal det splinternye selskab Syndesi Therapeutics sætte gang i udviklingen af nye lægemidler.

Og blandt de primære investorer finder man danske Novo Seeds. De får hjælp af blandt andre Fountain Healthcare og Johnson & Johnson Innovation.

Syndesis grundsten er et program bestående af en række små molekyler fra det belgiske medicinalselskab UCB. Molekyle-typen har vist lovende takter inden for kognitive dysfunktioner, og det skal Syndesi-holdet nu til at teste.

UCB har valgt at spinde programmet ud, da det ikke matcher selskabets nuværende strategi. Dog vil Syndesi-folkene fortsat kunne læne sig op af dem, som tidligere har været ansvarlig for programmet hos UCB.

”Jeg er begejstret for at skulle arbejde sammen med et selskab, som bliver støttet af forskere hos UCB og som også er i stand til at kunne trække på Janssens neurovidenskabelige expertise gennem JLINX-inkubatoren, alt sammen med formålet at kunne udvikle produkter, som kan gøre en forskel for patienter, som lider af kognitive lidelser,” lyder det fra Novo Seeds repræsentant i Syndesi-bestyrelsen, Morten Graugaard Døssing, i en pressemeddelelse.

De 17 mio. euro er beregnet til kunne holde selskabet kørende frem til proof of concept i mennesker.

Europæisk epilepsi-frontløber vil nå det næste niveau

Novo Seeds med i trecifret millioninvestering i nordmænds nye NASH-selskab

Novo Seeds dropper svensk porteføljeselskab 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier