MedWatch

Takeda suser frem i kapløbet om en Zika-vaccine

Zika-vaccinen udviklet af Takeda har fået særstatus hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder, og det tegner godt for dens position i området.

Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har skænket særstatussen fast track til Takedas vaccinekandidat, TAK-426, mod den tropiske Zika-virus.

Det skriver Reuters.

Med den nye særstatus cementerer Takeda sin position som en af de mest prominente spillere på området. Særligt efter den primære big pharma-rival, Sanofi, trak sig fra kapløbet om at få en vaccinekandidat på markedet i efteråret.

Zika-virussen skabte panik i slutningen af 2016, hvor virussens udspredelse blandt gravide kvinder i særligt Latinamerika skabte et højt antal af misdannelser blandt nyfødte børn. Det fik Verdenssundhedsorganisationen til at karakterisere udbruddet som en nødsituation.

Siden er den status blevet fjernet, og antallet af indberettede tilfælde af misdannelser som følge virussen er faldet. Det har fået frygten til at brede sig for, at interessen for at udvikle lægemidler og vacciner mod virussen ville forsvinde.

Takeda rykker frem med Zika-vaccine 

Østrigere går videre med Zika-vaccine 

FDA godkender Roches Zika-test til at screene donorblod 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier