MedWatch

Celgenes formand træder tilbage efter 19 år - overvejer at blive senator i New Jersey

I de 19 år, hvor Bob Hugin var en del af Celgenes ledelse, voksede selskabet fra 200 til 7500 ansatte. Nu træder han tilbage som bestyrelsesformand for Celgene, og ifølge amerikanske medier overvejer han en politisk karriere og en valgkamp om senatorposten for delstaten New Jersey.

I Bob Hugins tid som finansdirektør, driftschef, adm. direktør og ledende bestyrelsesformand i Celgene, fik selskabet godkendt otte forskellige behandlinger. | Foto: /ritzau/AP

Det amerikanske kræftselskab Celgene mister 5. februar en af sine profiler, da selskabets 62-årige bestyrelsesformand Bob Hugin har sagt sin stilling op.

Det skriver Celgene i en pressemeddelelse.

Bob Hugin har været i Celgene i 19 år - først som finansdirektør, derefter som driftsdirektør, adm. direktør og senest som ledende bestyrelsesformand.

På den tid voksede Celgene fra 200 til 7500 ansatte og fik otte forskellige behandlinger godkendt.

"Bob er en inspirerende leder, en mentor og en ven af alle, der er forbundet til den her virksomhed. På vegne af alle Celgenes ansatte ønsker vi Bob og hans familie det bedste i det næste kapital af hans liv," skriver Celgenes adm. direktør Mark Alles i pressemeddelelsen.

Det er netop Mark Alles, der overtager posten som bestyrelsesformand efter Bob Hugin.

Overvejer karriere i politik

Ifølge det amerikanske medie Politico, så kan det næste kapitel af Bob Hugins liv meget vel foregå på den politiske scene.

Mediet skrev tidligere på måneden, at Bob Hugin overvejer at stille op til det amerikanske senat i delstaten New Jersey.

Bob Hugin støtter offentligt den amerikanske, republikanske præsident Donald Trump og overvejer ifølge Politico at forsøge at vippe den demokratiske senator Bob Menendez af pinden, når der er valg til senatet i november i år.

I så fald kan Bob Hugin formentlig selv sørge for de økonomiske muskler, der skal til for at føre valgkamp i USA. Ifølge Bloomberg tjente Bob Hugin ca. 100 mio. kr. i 2016 via løn og aktieoptioner.

Celgene tager Darzalex-rival til nye højder i 2017 

Celgene køber kræftselskab for 55 mia kr 

Celgene køber genopstået Sanofi-flop for 7 mia kr - prisen kan stige til 43 mia kr 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier