MedWatch

Roche-formand: Trump skaber muligheder for medicinalfirmaer

Christoph Franz, der er bestyrelsesformand i det schweiziske medicinalselskab Roche, mener, at medicinalbranchen bør være optimistisk og ikke bekymret over den amerikanske præsident, Donald Trump.

Christoph Franz, bestyrelsesformand i Roche. | Foto: Roche

Meningerne har været mange, og usikkerheden har været stor, når det kommer til den amerikanske præsident Donald Trumps politik for erhvervslivet.

Men spørger man Christoph Franz, der er bestyrelsesformand i schweiziske Roche, så skal medicinalindustrien ikke bekymre sig om Donald Trumps linje - tværtimod.

Det på trods af, at Donald Trump i oktober sagde, at medicinalfirmaer "slipper afsted med mord" når det kommer til priserne på medicin i USA.

"Frygten om, at Trump ville skade den farmaceutiske industri, er ikke blevet til virkelighed," siger Christoph Franz til den schweiziske avis Blick.

"Det er faktisk omvendt. Vi oplever nye muligheder," fortsætter han.

Hurtigere godkendelser er godt for industrien

Scott Gottlieb, der er Trumps udvalgte på posten som chef for de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har for nylig erklæret, at han vil godkende mere medicin på kortere tid.

Og selvom fokusset har ligget på kopimedicin og biosimilære produkter, så får den erklæring Christoph Franz til at se positivt på alle medicinalselskabers fremtid under Trump.

"FDA vil forkorte den tid, det tager at få ny, innovativ medicin på markedet. Det er i både patienters og naturligvis også vores branches interesse," siger Christoph Franz.

Han mener derfor, at Europa kan lære af Donald Trump.

"Europa halter som regel seks måneder til et år efter USA, når det kommer til at godkende ny medicin. Der er Europa noget bagud," siger Christoph Franz.

Christoph Franz har været bestyrelsesformand i Roche siden 2014 og har en fortid i den tyske luftfartsindustri, hvor han bl.a. har været chef og bestyrelsesformand i Lufthansa.

FDA-boss: "Mange siger, at FDA ikke skal blande sig i medicinpriser, men jeg er uenig" 

FDA vil godkende flere biosimilære produkter for at presse priserne

Merck-topchef: "Prispresset har toppet" 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier