MedWatch

Jefferies: Zealands kapitalmarkedsdag afslører undervurderet pipeline

Finanshuset Jefferies er begejstrede for, hvad danske Zealand Pharma kunne vise frem til sin kapitalmarkedsdag - særligt potentialet i lægemiddelkandidaten dasiglucagon har fået analytikerne op på mærkerne.

Zealand Pharmas kapitalmarkedsdag torsdag i New York udstillede en undervurderet pipeline af lægemiddelkandidater med et væsentligt salgspotentiale, mener børshuset Jefferies.

Banken gentager anbefalingen "køb" af Zealand-aktien med et kursmål på 170 kr. per aktie. Til sammenligning sluttede aktien torsdag i 92,10 kr.

Flere muligheder i dasiglucagon

Ifølge Jefferies er den væsentligste værdiskaber på den korte bane Zealands lægemiddelkandidat Dasiglucagon, der udvikles i flere spor, blandt andet som nødbehandling mod for lavt blodsukker og som bestanddel i et kunstigt bugspytkirtelsystem, hvor det bruges til at afværge, at diabetikeren får et for lavt blodsukker.

Som nødbehandling ventes fase 3-data i fjerde kvartal 2018 med mulighed for, at Zealand kan ansøge om markedsføringstilladelse næste år.

"Vi estimerer et topsalg på 175 mio. dollar (1050 mio. kr.) på verdensplan med 60 pct. sandsynlighed (for succes, red.), hvilket giver en nutidsværdi på 35 kr. per aktie," skriver Jefferies.

Banken peger desuden på, at Dasiglucagon kan have et væsentligt kommercielt potentiale i kunstige bugspytkirtler.

Den mulighed værdisætter Jefferies til 30 kr. per aktie baseret på en forventning om et muligt topsalg på 800 mio. dollar og med 30 pct. sandsynlighed for succes.

Zealand fik i denne uge også lov til senere at indlede fase 3-studier med Dasiglucagon som behandling af den sjældne sygdom kongenit (medfødt) hyperinsulinisme. Jefferies har endnu ikke tillagt dette spor i udviklingen af Dasiglucagon værdi i sine modeller.

Ud over et muligt salg kan en succesfuld udvikling over for denne sygdom dog give mulighed for, at Zealand senere modtager en såkaldt "priority review voucher", der giver mulighed for at få reduceret behandlingstiden af et andet og valgfrit lægemiddel, påpeger Jefferies. Den type værdibeviser er tidligere blevet handlet til trecifrede millionbeløb i dollar.

Glepaglutid på vej i fase 3

Jefferies har i sine modeller også værdisat Zealand Pharmas lægemiddelkandidat Glepaglutid, der i løbet af andet kvartal i år ventes at få grønt lys af myndighederne til det afsluttende kliniske fase 3-program til behandling af korttarmssyndrom.

Det er en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store dele af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller fordi tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

Zealands middel kan ifølge børshuset være forbundet med fordele, både når det kommer til effekt og bekvemmelighed sammenlignet med medicinalselskabet Shires lægemiddel Gattex, der allerede bruges i behandlingen.

"Vi estimerer 350 mio. dollar i topsalg med en konservativ sandsynlighed på 40 pct., og forudsætter at Zealand muligvis vil lancere produktet selv i denne sjældne indikation," skriver Jefferies, der har regnet sig frem til, at muligheden er 40 kr. værd per aktie.

Rigelige kontantreserver

Med en kassebeholdning på 781 mio. kr. ved udgangen af september sidste år, bør Zealand ifølge Jefferies have penge nok til sent i 2019, hvor der kommet svar på, om de væsentlige studier bliver en succes.

For diabetesmidlet Soliqua, der markedsføres af franske Sanofi, venter Jefferies uændret et topsalg på 700 mio. dollar, hvilket indbærer en værdi på 40 kr. per aktie for Zealand, der modtager procenter af Sanofis salg.

Zealand Pharma er klar til fase 3

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Zealand indleder fase 3 efter nik fra FDA 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier