MedWatch

Medie: Storbanker ser stadig stort lys i Genmab

Tre store banker har fortsat stor fidus til det danske biotekselskab Genmab og mener, at selskabets aktie skal langt højere op end det nuværende niveau. Kan biotekselskabets guldæg Darzalex vise potentiale i solide kræftformer, kan det endda være med til at retfærdiggøre en kurs på mere end 2900 kr., mener en analytiker.

Foto: Genmab, PR

De seneste to kvartalers salgstal for Genmabs kræftmiddel Darzalex har givet anledning til en smule skepsis i markedet. Men ifølge en række store banker er potentialet i det danske biotekselskab uændret, selvom der kan være kortsigtede udfordringer.

Det skriver Børsen.

Amerikanske Citigroup mener, at Genmab-aktien skal ramme en kurs på 1800, mens kollegaerne fra Jefferies har et kursmål på 1900 og Nordea har et lidt mere forsigtigt kursmål på 1475. Det skal ses i forhold til den aktuelle kurs på omkring 1135. Alle tre banker anbefaler deres kunder at købe Genmab-aktier.

Ifølge analytikeren Yan Li fra Citigroup er Genmab "uløseligt undervurderet, selvom du afskriver udviklingsporteføljen" i selskabet, og han mener, at salsvæksten for Darzalex vil accelerere, hvis midlet som forventet godkendes til førstelinjebehandling af knoglemarvskræft i år.

Medicinalanalytiker Michael Novod fra Nordea ser dog også udfordringer på den korte bane for Genmab.

"Vi skærer vores Darzalex-prognose for 2018 og 2019 med henholdsvis 15 pct. og 5 pct. på grund af langsommere optag i første linje af behandlingen af knoglemarvskræft, øget konkurrence i tredje linje fra CAR-T og ADC'er, højere forsknings- og udviklingsomkostninger og en lavere dollarkurs," skriver han ifølge Børsen i en kommentar, udsendt inden Johnson & Johnson offentliggjorde salgstal for Darzalex tirsdag eftermiddag.

Han henviser her til en ny behandlingform baseret på modificerede immunceller, som har ramt markedet inden for behandling af visse hæmatologiske kræftformer og også undersøges af flere selskaber mod knoglemarvskræft, samt de såkaldte antistofkonjugater, som Genmab også selv udvikler.

Michael Novod fastholder sin Darzalex-prognose for 2020 og hæver sin topsalgsestimat for midlet fra 9 til 9,5 mia. dollars i knoglemarvskræft alene. Darxalex undersøges også mod andre kræftformer, og kan midlet vise potentiale inden for behandling af solide kræftformer, kan det ifølge Yan Li bringe kursen på Genmab-aktien helt op i 2911, skriver Børsen.

Genmab-partner melder om vækst i Darzalex-salg på 86 pct. 

Sydbank: Darzalex-salget skuffer lidt i USA 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier