MedWatch

Sydbank: Darzalex-salget skuffer lidt i USA

Salget af Genmabs kræftblockbuster Darzalex skuffer en smule i sidste kvartal af 2017. Det er særligt i USA, at udviklingen ike har været helt som ventet, påpeger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex haltede lidt efter analytikerforventningerne i fjerde kvartal, og sammen med øget spekulation mod aktien er det baggrunden for, at Genmab-aktien falder relativt tungt tirsdag eftermiddag, vurderer Sydbank.

Genmabs partner - det Johnson & Johnson-ejede Janssen - solgte Darzalex for 371 mio. dollar i fjerde kvartal mod 200 mio. dollar i samme periode sidste år.

Omsætningen ligger inden for to analytikerestimater indhentet af Bloomberg News på henholdsvis 332 mio. dollar og 379 mio. dollar. Til gengæld er salget under konsensus på 392 mio. dollar ifølge ABG Sundal Collier, og salget er også værre end ventet af Sydbank.

"Jeg havde ventet et salg på omkring 390 mio. dollar i fjerde kvartal, men det ligger lidt efter med 371 mio. dollar. Jeg synes egentlig, at salget i resten af verden klarer sig godt, mens salget i USA er lidt til den svage side," siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen.

Salget i fjerde kvartal fordeler sig med 241 mio. dollar på USA, mens 130 mio. dollar blev hentet i resten af verden. Dermed er der atter vækst at finde uden for USA efter et afdæmpet tredje kvartal, hvor salget landede på 87 mio. dollar - uændret fra andet kvartal.

Til gengæld er salget i USA kun steget med lige under 5 pct. fra 230 mio. dollar i tredje kvartal. På aktiemarkedet falder Genmab-aktien over 3 pct. til 1132 kr.

Flere spekulanter på banen

"Efter Johnson & Johnsons regnskab for tredje kvartal har der været usikkerhed om salgsudsigterne, og der er kommet flere spekulanter til med shortpositioner i aktien. Så det kan give en lidt stærkere kurseffekt ved tal, der rammer enten over eller under forventningerne," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Når investorerne går "short" i en aktie, forsøger de at profitere af et kommende kursfald.

Rent praktisk sker det ved, at de låner aktier af en aktionær og sælger dem i markedet med henblik på at købe dem tilbage på et senere tidspunkt til en lavere pris og derved score en gevinst fraregnet en betaling til udlåneren af aktien.

Genmab modtager royalties af salget fra Johnson & Johnson startende på 12 pct. og stigende til 20 pct., hvis det årlige salg passerer 3 mia. dollar.

Da salget krydsede 750 mio. dollar, rykkede Genmabs royalty ind i zonen på 13 pct., oplyste Genmab i regnskabet for tredje kvartal. Genmab kommer med årsregnskab 21. februar.

Genmab-partner melder om vækst i Darzalex-salg på 86 pct. 

Novartis dropper salg af Genmab-middel uden for USA 

Sydbank: Genmabs Arzerra-tab vil ikke slå hårdt  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier