MedWatch

Genmab-partner melder om vækst i Darzalex-salg på 86 pct.

Salget af Genmab knoglemarvskræftmiddel Darzalex er steget markant i fjerde kvartal, og salget for hele 2017 ender i den høje ende af biotekselskabets eget estimatinterval. Salget de seneste tre måneder er dog lavere end markedets forventninger, og aktien falder.

Foto: PR

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex steg i fjerde kvartal, hvor partneren – det Johnson & Johnson-ejede Janssen – solgte Darzalex for 371 mio. dollar. Det er en fremgang på 86 pct. fra 200 mio. dollar i samme periode sidste år.

Omsætningen ligger inden for to analytikerestimater indhentet af Bloomberg News på henholdsvis 332 mio. dollar og 379 mio. dollar. Til gengæld er salget under konsensus på 392 mio. dollar ifølge ABG Sundal Collier.

Aktien i Genmab er faldet 2,4 pct. til 1144 kr. efter salgstallene.

Salget i fjerde kvartal bringer det samlede salg af Darzalex op på 1242 mio. dollar i 2017, hvilket er i toppen af Genmabs forventninger om et salg på 1,1-1,3 mia. dollar.

Salget i fjerde kvartal fordeler sig med 241 mio. dollar på USA, mens 130 mio. dollar blev hentet i resten af verden.

Dermed er der atter vækst at finde uden for USA efter et afdæmpet tredje kvartal, hvor salget landede på 87 mio. dollar – uændret fra andet kvartal.

Usikkerhed om udvikling

Det uændrede salg på kvartalsbasis skabte i oktober lidt usikkerhed om salgsudviklingen, hvilket fik Genmab på banen ugen efter med en melding om, at salget af Darzalex i "resten af verden" var negativt påvirket af en engangsjustering på 20 mio. dollar i tredje kvartal relateret til tilskud på det tyske og franske marked.

Senere, i forbindelse med kvartalsregnskabet i november, kom Genmabs topchef, Jan van de Winkel, desuden med en positiv vurdering af salgsudsigterne.

"Vi regner med yderligere vækst i salget i fjerde kvartal, og jeg tror, at vi ender i toppen af vores guidanceinterval," sagde Jan van de Winkel i et interview med Ritzau Finans.

Genmab modtager royalties af salget fra Johnson & Johnson startende på 12 pct. og stigende til 20 pct., hvis det årlige salg passerer tre mia. dollar.

Da salget krydsede 750 mio. dollar, rykkede Genmabs royalty ind i zonen på 13 pct., oplyste Genmab i regnskabet for tredje kvartal. Genmab kommer med årsregnskab 21. februar.

Genmab får kortere vej til mulig brug mod nydiagnosticeret kræft

Sydbank: Genmabs Arzerra-tab vil ikke slå hårdt

Storbritannien afviser rutinebrug af Genmabs Darzalex

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier