MedWatch

Teva anfører fald blandt kopiselskaber på trussel om ny konkurrence

En artikel i New York Times om en mulig skærpelse af konkurrencen på markedet for kopimedicin har torsdag fået aktiekurserne på kopiselskaber til at vakle, rapporterer Bloomberg News.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Det israelske medicinalselskab Teva, der har danske Kåre Schultz som topchef, anfører med et fald på 3,4 pct. en nedtur i sektoren. Også kopiselskabet Mylan er ramt på aktiekursen og falder med 1,8 pct.

Ifølge New York Times planlægger en gruppe af hospitaler at skabe deres eget non-profit selskab, der skal markedsføre kopimedicin og imødegå høje priser og problemer med mangel på medicin.

Analytiker i Bloomberg Intelligence Curt Wanek vurderer dog, at det er lettere sagt end gjort at skabe et medicinalselskab på kort tid, og at truslen, selv om den til en vis grad er reel, formentlig er en risiko for enkelte selskaber, men ikke hele branchen under et.

Forsiden lige nu

EU vil beskytte europæiske virksomheder mod USA's Iran-sanktioner

Europæiske virksomheder skal beskyttes mod sanktioner, som USA indfører mod Iran, skriver EU-Kommissionen. I udgangspunktet positivt, men i praksis svært ladsiggørligt vurderer DI, der stadig mener, at danske medicinalselskaber, som opererer i Iran, vil blive ramt negativt. Novo Nordisk afventer situationen.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 20

Præsidentielle udfald i USA, fusion i høreapparatsbranchen, rehab-messe i Bella Center og udskiftning i Novo-toppen - MedWatch giver dig overblikket over ugens vigtigste nyheder fra dansk life science. Gik du glip af noget?

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier