MedWatch

Teva anfører fald blandt kopiselskaber på trussel om ny konkurrence

En artikel i New York Times om en mulig skærpelse af konkurrencen på markedet for kopimedicin har torsdag fået aktiekurserne på kopiselskaber til at vakle, rapporterer Bloomberg News.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Det israelske medicinalselskab Teva, der har danske Kåre Schultz som topchef, anfører med et fald på 3,4 pct. en nedtur i sektoren. Også kopiselskabet Mylan er ramt på aktiekursen og falder med 1,8 pct.

Ifølge New York Times planlægger en gruppe af hospitaler at skabe deres eget non-profit selskab, der skal markedsføre kopimedicin og imødegå høje priser og problemer med mangel på medicin.

Analytiker i Bloomberg Intelligence Curt Wanek vurderer dog, at det er lettere sagt end gjort at skabe et medicinalselskab på kort tid, og at truslen, selv om den til en vis grad er reel, formentlig er en risiko for enkelte selskaber, men ikke hele branchen under et.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier