MedWatch

Arbejdspres tvinger Medicinrådet til ekstra rådsmøde

Mængden af sager til behandling ved Medicinrådets næste måde er nu så stort, at rådet indkalder til ekstra møde. Formand lover at overholde tidsfristerne.

Skulle Medicinrådet behandle alle indkomne sager på dets møde 30. januar, ville mødet tage længere end 15 timer.

Derfor indkalder rådet nu til et ekstra møde 7. februar for at nå alle sager.

"Det er ikke fysisk muligt at nå at behandle alle sager på ét møde, og derfor afholder vi et ekstra møde. Vi har fordelt sagerne over de to møder, men vi har været meget opmærksomme på, at det ikke medfører, at sagsbehandlingstiden for nye lægemidler og indikationsudvidelser overskrider 12 uger," siger Jørgen Schøler Kristensen, der deler formandskabet for Medicinrådet med Steen Werner Hansen, til Medicinrådets hjemmeside.

I 2018 er der aktuelt planlagt 11 rådsmøder, og på mødet 30. januar skal rådet diskutere, hvordan arbejdet fremover skal opdateres.

Medicinrådet har dog allerede opdateret sin mødekalender på hjemmesiden med informationen om, at rådet som udgangspunkt afholder 8 til 12 møder om året, mod tidligere ti.

Medicinrådet indfører udvidet clock-stop-ordning

Kaos i Medicinrådet kan koste samfundet millioner

Sundhedsminister går ind i sag om Medicinrådet

Folketingspolitikere vil sætte Medicinrådet under lup

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier