MedWatch

Største aktionær i Novos belgiske opkøbsmål vil se på højere bud

Hvis Novo Nordisk kommer med et højere bud på Ablynx, vil det belgiske biotekselskab største aktionær opfordre til en åben dialog omkring en potentiel overtagelse.

Foto: Ablynx

Hvis Novo Nordisk er klar til at grave dybere i lommerne for at købe det belgiske biotekselskab Ablynx, så vil selskabets største aktionær opfordre bestyrelsen til at lytte.

Sådan lyder det ifølge Bloomberg News fra Van Herk Investments, der med en ejerandel på 10,21 pct. af Ablynx er største aktionær.

"Hvis et potentielt bud reflekterer værdien af Ablynx vil Van Herk Investments opfordre Ablynx-bestyrelsen til at gå i en åben dialog med byderen," skriver selskabet i en e-mail til Bloomberg News.

Novo Nordisk bød tidligere på måneden 19,4 mia. kr. for Ablynx - svarende til en præmie på 44 pct. i forhold til den daværende aktiekurs - men det blev blankt afvist af belgierne, der også to gange i december havde givet danskerne en kurv.

Van Herk Investments mener også, at Novo Nordisks bud var for lavt, fordi det undervurderer værdien af blødermidlet Caplacizumab, selskabets øvrige lægemiddelkandidater, platform, teknologi og de ansatte.

Analytiker: Novo Nordisk begik en fejl ved at offentliggøre Ablynx-bud

Dansk Ablynx-formand åbner dør for Novo: "Alle har en chance for at fange vores interesse"

Nu kan belgisk Novo-drøm pludselig sælge for meget mere 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier