MedWatch

Novo Nordisk hæver insulinpriserne i USA

Novo Nordisk har for første gang i mere end 2 år hævet de officielle priser på sine langtidsvirkende insulinpræparater i USA. Det kan vidne om et mindsket prispres på det vigtige marked, mener en analytiker.

Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten

Novo Nordisk kom for et par år siden i gevaldig modvind som følge af et øget og i nogen grad uforudset pres på insulinpriserne i USA. Men nu har den danske medicinalkoncern hævet priserne på sine langtidsvirkende  basalinsuliner for første gang siden sommeren 2015.

Det skriver Børsen.

Den ældre basalinsulin Levemir og det nyeste skud på stammen i den lægemiddelklasse, Tresiba, har begge fået hævet listeprisen med 4 pct., og det kan ifølge Danske Bank være et tegn på, at prispresset er aftaget.

"Det er første gang, at Novo Nordisk ændrer prisen på basalinsulin siden selskabet kom under pres i USA, og man kan diskutere signalværdien af, at selskabet tør gøre det nu. Det kan være et signal om, at det største pres måske er dampet af," siger Martin Parkhøi, medicinalanalytiker i Danske Bank, ifølge Børsen.

Novo Nordisk er i stilleperiode frem mod aflæggelsen af sit årsregnskab 1. februar og har ikke ønsket at kommentere udviklingen over for avisen.

Diabeteskæmpen fra Bagsværd tegnede sig for 28,8 pct. af de totale receptudskrivninger på basalinsulin i USA ved udgangen 2017, og målt i værdi lød markedsandelen på 34,4 pct., skriver Børsen.

Presset på diabetespriserne tager til i USA, men Novo står stærkere end rivalerne 

Novo-topchef om politisk pres i USA: ”Vi har ikke noget at skjule” 

Medie: Sanofi hæver insulinpriserne i USA 

Novo Nordisk hopper nu med på rabatvognen i stor stil 

Novo-boss: Prispres spreder sig ikke til lukrativt område - endnu 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier