MedWatch

Medie: GSK forbereder milliardovertagelse af partner og rival

Storbritanniens største medicinalselskab, GlaxoSmithKline, kan være på vej med et opkøbstilbud på 10 mia. kr. på et selskab i hjemlandet, som er både partner og mulig rival til storkoncernen. Det skriver The Daily Telegraph.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Storbritanniens største medicinalselskab, GlaxoSmithKline, er muligvis klar til at bruge et anseeligt milliardbeløb på at overtage et selskab i hjemlandet.

Det skriver den britiske avis The Daily Telegraph.

Ifølge avisen vil rygterne vide, at GSK forbereder et bud på selskabet Vectura på mere end 175 pence per aktie, hvilket vil vurdere selskabet til omkring 1,2 mia. pund eller godt 10 mia. kr.

Det vil samtidig været markant over den nuværende aktiepris, som er på blot 119 pence, efter kursen er faldet støt i løbet af de seneste par år.

Vectura udvikler inhalatorer til levering af lægemidler mod respiratoriske sygdomme, og selskabet har allerede udlicenseret sin teknologi til GSK, som bruger inhalatorerne til en række af sine lægemidler mod astma og KOL.

Men udover at være parter til medicinalselskabet er Vectura også en mulig konkurrent. Vectura og generikaselskabet Hikma har således søgt om at få godkendt en generisk version af GSK's blockbuster Advair mod astma og KOL.

Men i maj sidste år afviste det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, en ansøgning for kopiproduktet, hvilket er en stor del af forklaringen på Vecturas kvaler på aktiemarkedet. Og det vil GSK muligvis udnytte til at overtage sin partner og mulige rival.

Endnu en kopikonkurrent fejet af banen for GSK

Sandoz klar til kopikamp mod GSK

FDA afviser kopi af GSK's lungeblockbuster

Britiske lungeselskaber slår sig sammen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier