MedWatch

Analytiker: Novo Nordisk begik en fejl ved at offentliggøre Ablynx-bud

Peter Welford, der er analytiker i den amerikanske investeringsbank Jefferies, mener, at Novo Nordisk skulle have tiet stille om sit købstilbud på belgiske Ablynx. Han mener også, at Novo skal hæve deres bud væsentligt. Det skriver Børsen.

Novo Nordisk "undervurderer aktiverne" i det belgiske antistofselskab Ablynx, mener Peter Welford, analytiker i Jeffries. Foto: Ablynx

Novo Nordisk begik en fejl, da de tidligere på måneden offentligt erklærede, at de havde budt ca. 20 mia. kr. på det belgiske antistofselskab Ablynx.

Det skriver Peter Welford, der er analytiker i den amerikanske investeringsbank Jefferies, i en ny analyse, som Børsen har fremskaffet.

"Novos beslutning om at gå offentligt ud 8. januar efter Ablynx' bestyrelse afvisninger af to opkøbstilbud er forfejlet, efter vores mening, da vi mener, at begge opkøbstilbud undervurderer aktiverne, og vi ser potentiale for modbud, fordi selskabet er på nippet til at lancere et meget profitabelt lægemiddel mod en sjælden sygdom," skriver Peter Welford ifølger avisen.

Prisen skal langt højere op

Lægemidlet, som Peter Welford hentyder til, er caplacizumab, der er grundstenen i Ablynx' pipeline. Lægemidlet retter sig mod en sjælden blødersygdom og har været igennem fase 3.

Ablynx' nyslåede, danske bestyrelsesformand, Bo Jesper Hansen, sagde tidligere på måneden til MedWatch, at selskabet forventer at få godkendt caplacizumab i Europa i 2018 og måske også USA i 2018.

Derefter forventer Ablynx, at caplacizumab kan sælge for 1,2 mia. euro årligt.

Peter Welford mener, at hvis bare caplacizumab kan sælge for ca. 400 mio. euro (500 mio. dollar) om året - en tredjedel af Ablynx' egen forventning - så er lægemidlet alene 24 euro værd pr. aktie. Det tilsiger altså, at Ablynx-aktien skulle blive langt mere værd, hvis salget af caplacizumab lever op til selskabets forventninger.

Til sammenligning svarede Novo Nordisks købsbud til ca. 30,5 euro pr. aktie, mens Ablynx' aktiekurs er steget til 34 euro efter buddet fra Novo Nordisk.

Peter Welford mener derfor, at Ablynx har ret, når de siger, at Novo Nordisk har undervurderet selskabet. Han forventer, at Novo Nordisk kan komme til at betale op til 48,8 euro pr. aktie for det belgiske antistofselskab.

Dansk Ablynx-formand åbner dør for Novo: "Alle har en chance for at fange vores interesse"

Dansk farmamilliardær skal modstå Novos købspres

Ablynx afviser opkøb: Novo Nordisk undervurderer fundamentalt vores selskab

Novo efter tocifret milliardbud: Ablynx vil ikke stille vores opkøbssult

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier