MedWatch

Avis: Celgene vil købe CAR-T-selskab

Amerikanske Celgene vil styrke sin portefølje af hæmatologiske cancer-midler og har udset sig Juno Therapeutics, erfarer amerikansk avis.

Foto: /ritzau/AP/

En handel mellem Celgene og Juno Therapeutics kan falde på plads inden for de kommende uger.

Det skriver Wall Street Journal, der erfarer, at Celgene har udset sig Juno Therapeutics og selskabets mulige CAR-T-behandling mod hæmatologiske kræftsygdomme, hvor Celgene i forvejen står stærkt med midlet Revlimid, der over de kommende ti år gradvist vil løbe af patent, hvorfor Celgene ifølge Wall Street Journal leder efter alternative indtægtskilder.

Ingen detaljer om den mulige handel er sluppet ud.

Juno blev længe anset som et af de førende selskaber inden for udviklingen af CAR-T-behandlinger, men tabte sit momentum efter fem patienters død i et kliniske studie, og har siden måtte se både Novartis og Kite få godkendt sine midler.

Celgene og Juno Therapeutics indgik allerede i 2015 et samarbejdet om udviklingen af nye kræftmidler, der indebar en betaling på 1 mia. dollars til Juno.

Næste bølge af kræftbehandling er en realitet - og udviklingen fortsætter

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier