MedWatch

Avis: Celgene vil købe CAR-T-selskab

Amerikanske Celgene vil styrke sin portefølje af hæmatologiske cancer-midler og har udset sig Juno Therapeutics, erfarer amerikansk avis.

Foto: /ritzau/AP/

En handel mellem Celgene og Juno Therapeutics kan falde på plads inden for de kommende uger.

Det skriver Wall Street Journal, der erfarer, at Celgene har udset sig Juno Therapeutics og selskabets mulige CAR-T-behandling mod hæmatologiske kræftsygdomme, hvor Celgene i forvejen står stærkt med midlet Revlimid, der over de kommende ti år gradvist vil løbe af patent, hvorfor Celgene ifølge Wall Street Journal leder efter alternative indtægtskilder.

Ingen detaljer om den mulige handel er sluppet ud.

Juno blev længe anset som et af de førende selskaber inden for udviklingen af CAR-T-behandlinger, men tabte sit momentum efter fem patienters død i et kliniske studie, og har siden måtte se både Novartis og Kite få godkendt sine midler.

Celgene og Juno Therapeutics indgik allerede i 2015 et samarbejdet om udviklingen af nye kræftmidler, der indebar en betaling på 1 mia. dollars til Juno.

Næste bølge af kræftbehandling er en realitet - og udviklingen fortsætter 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier