MedWatch

Novo kaster millioner efter retsopgør med Kåre Schultz og Teva

Det koster Novo Nordisk dyrt i advokatregninger at forsøge at holde Teva fra at fremstille generisk version af Victoza.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Novo Nordisks slagsmål i det amerikanske retsvæsen mod israelske Teva vil koste det danske selskab et tocifret millionbeløb i omkostninger til advokater.

Det vurderer flere jurister over for Berlingske Business.

Sagen drejer sig om Novo Nordisk middel Victoza, som Teva allerede for et år siden annoncerede, at man ville udvikle i en generisk version til det amerikanske marked på trods af, at Novo Nordisks patenter fortsat er gældende.

"At en virksomhed som Teva udfordrer et patent, som selskabet mener er helt eller delvist ugyldigt, er helt normal procedure. For Teva findes der en strategisk fordel ved at indsende en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder. I det amerikanske system er det sådan, at det første generiske selskab, der kommer på markedet med en kopi, vil opnå 180 dages eksklusivitet i forhold til de andre kopiselskaber," vurderer Timo Minssen og Karin Beukel i avisen. De er begge er tilknyttet et nyt tværfagligt forskningsprogram og center i biomedicinsk innovationsret kaldet CeBIL, som hører under KU's juridiske fakultet.

Der er afsat otte retsdage til at føre sagen i januar 2019.

Kåre Schultz skal lægge arm med Novo hos sin næste arbejdsgiver 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier