MedWatch

Biotekhåb fra Hørsholm vil hente 15 mio kr på nye aktier

Expres2ion Biotech, der er børsnoteret i Sverige og bl.a. udvikler malariavacciner, udsteder nye aktier for 15 mio. kr. "Vi støder regelmæssigt på muligheder, som kunne skabe betydelig vækst for selskabet, men som vi må afstå fra pga. manglende ressourcer," siger direktør.

Expres2ion Biotech er børsnoteret på Nasdaq i Sverige og søger nu yderligere kapital til nye investeringer | Foto: Expres2ion Biotech

Biotekhåbet Expres2ion Biotech har brug for flere penge, og det vil Hørsholm-selskabet nu skaffe på børsen ved at udstede nye aktier for ca. 15 mio. kr. (19 mio. svenske kroner).

Det skriver selskabet, der er børsnoteret i Sverige, i en fondsbørsmeddelelse.

"Virksomhedens begrænsede arbejdskapital står i vejen for den optimale udvikling i selskabet," skriver Expres2ion Biotechs adm. direktør Steen Klysner i meddelelsen.

"Vi støder regelmæssigt på muligheder, som kunne skabe betydelig vækst for selskabet, men som vi må afstå fra pga. manglende ressourcer," fortsætter han.

Sikrer udvikling og nye investeringer

Derfor vil selskabet udstede 2,4 mio. nye aktier til en kurs på otte svenske kroner. Expres2ion Biotech skriver, at selskabet allerede har afsat 57 pct. af de nye aktier til forskellige investorer.

Ifølge Steen Klysner vil den nye pengepose "sikre en stærk værdiudvikling for selskabets eksisterende aktiver og samtidig gøre os i stand til at investere i og udvikle nye aktiver."

Aktieemissionen bliver først en realitet, hvis den godkendes på en ekstraordinær generalforsamling den 1. februar. Expres2ion Biotechs aktie faldt efter nyheden tirsdag 21 pct. til en kurs på 9,8 svenske kroner.

Expres2ion Biotech udvikler både malariavacciner og har bygget en platform, som andre biotekselskaber kan bruge til at udvikle proteiner. Produkterne er baseret på Schneider 2-celler (S2) – heraf selskabets navn.

Selskabet har valgt at beholde sit hovedkvarter og sit laboratorie i Danmark, selvom det er børsnoteret i Sverige. I sidste uge fortalte Steen Klysner om udfordringerne ved den beslutning.

Biotekhåb fra Hørsholm: "Det ville være væsentligt nemmere, hvis vi lå i Sverige"

Dansk vaccineselskab i nyt samarbejde 

Danske selskaber børsnoteret i Sverige går frem - medianstigning på 64 pct. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier