MedWatch

Google investerer i britisk vaccine-selskab

Britiske Vaccitech har hentet 170 mio. kr. i en serie a-finanseringsrunde, hvor blandt andre Google venturearm har deltaget. Vaccitech har blandt andet udviklet en terapeutisk vaccine mod prostatakræft.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

Det privatejede selskab Vaccitech har afsluttet en serie a-finansieringsrunde, hvor selskabet med succes har hentet 20 mio. britisk pund, svarende til ca. 167 mio. kr., fra nye og eksisterende aktionærer.

Blandt de nye investorer i selskabet er blandt Google venturearm, GV, og Sequoia China, oplyser selskabet i en meddelelse.

Vaccitech er spundet ud fra Oxford University, og har siden starten i 2016 hentet mere end 250 mio. kr. til udviklingen af selskabets vacciner, der blandt andet omfatter en terapeutisk vaccine mod prostatakræft, der i løbet af kort tid skal afprøves i et fase 2-forsøg efter tidligere at have vist gode evner til at aktivere kroppens immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom.

Selskabets hovedaktiv er dog en universel influenzavaccine, der beskytter mod den del af influenzavirus, der ikke ændrer sig fra år til år, hvorfor vaccinen potentielt kan give en mangeårig beskyttelse i modsætning til dagens influenzavacciner, der hvert år skal tilpasses til den dominerende influenzavirus.

Vaccinen afprøves aktuelt blandt 862 patienter i et fase 2-forsøg, der over en to-årig periode evaluere vaccinens effekt.

Alt i alt har Vaccitech udviklet seks vacciner.

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier