MedWatch

GSK-topchef har skilt sig af med 40 pct. af ledelsen

Emma Walmsley, som overtog tøjlerne i britiske GlaxoSmithKline for mindre end et år siden, har allerede udskiftet næsten halvdelen af medarbejderne i de øverste ledelseslag. "Jeg er super begejstret over at bygge det her drømmehold," lyder det fra hovedpersonen.

Foto: GSK/PR

Siden Emma Walmsley overtog posten som adm. direktør for GlaxoSmithKline efter veteranen Andrew Witty i marts sidste år, har der været gang i svingdøren i Storbritanniens største medicinalselskab.

Det skriver FiercePharma.

Selskabets første kvindelige topchef har således allerede skilt sig af med 40 pct. af ledelsen på mindre end et år, da hun har udskiftet 50 "topledere" på tværs af selskabets forskellige forretningsben. Emma Walmsley har blandt andet haft held med at hente Luke Miels hos landsmændene fra AstraZeneca til at stå i spidsen for GSK's receptpligtige lægemidler og vacciner, ligesom hun har hyret biotekveteranen Hal Barron, der har en fortid hos Roche og i Googles biotekselskab Calico, som videnskabelig direktør.

"Jeg er super begejstret over at bygge det her drømmehold," siger Emma Walmsley ifølge mediet til den amerikanske TV-kanal CNBC om de mange ændringer.

Men topchefen kigger også ud over de kortsigtede ændringer og nogle år frem i tiden, hvor væksten skal genskabes i det britiske selskab.

"På den anden side af de kortsigtede driftsmæssige implementeringer, så handler det alt sammen om F&U og forberedelse til den næste vækstbølge i 2020'erne og fremefter," siger Emma Walmsley under interviewet med CNBC på den igangværende JP Morgan Healthcare Conference i San Francisco.

GSK udpeger afløseren for den nye topchef 

GSK foretager vagtskifte i ledelsen 

Kvindelig topchef får 25 pct mindre i løn end forgængeren 

Ny topchef vil rydde op i GSKs pipeline 

GSK henter erfaren forskningschef i Google-selskab 

Britisk medicinalkæmpe sænker forventninger og fokuserer på 2020-plan 

GSK kigger på nye frasalg 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier