MedWatch

Regeringen vil lade farmaceuter udskrive medicin

I et nyt forslag fra regeringen lægger man op til, at farmaceuter skal have en mere central plads i den medicinske behandling og vil lade dem udskrive visser former af medicin.

Regeringen åbner nu for, at lægernes monopol på at udskrive receptpligtig medicin skal brydes.

Det skriver Berlingske.

I et nyt forslag vil regeringen gerne have apotekernes farmaceuterne til at spille en mere central rolle i den medicinske behandling af patienterne, så de kan udskrive visser typer af medicin. Og i nogle tilfælde også hjælpe en egentlig diagnose.

”Sundhedsvæsnet skal tættere på os, og vi skal tænke borgeren først. Der er hos apotekerne stærke faglige ressourcer, som vi kan bringe i spil på nye måder, så borgeren får lettere adgang til medicin. De muligheder kigger vi på lige nu,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Regeringen henviser selv til almindelige lidelser som øjenbetændelser eller børneorm, som eksempler på, hvornår farmaceuter kan diagnosticere og ordinere medicin. Samtidig kan p-piller også blive varetaget af farmaceuter, ligesom de også skal være i stand til at udskrive medicin til folk, som allerede er i stabil behandling for sygdomme som diabetes, migræne eller KOL.

Forslaget kommer efter en rapport fra Lægemiddelstyrelsen, som har kigget nærmere på mulige modeller for, hvordan man kan administrere farmaceuters ordinationsret. Lande som USA, Canada, Storbritannien og New Zealand har ordninger i samme stil.

Viagra i håndkøb godkendt i Storbritannien

Nyt studie afslører: Danskerne betaler for meget for deres medicin

Medicinsalg handler om borgernes sundhed 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier