MedWatch

Lundbeck køber ind på amerikansk universitet

I et forsøg på at finde nye behandlingsmetoder mod skizofreni, har Lundbeck købt sig adgang til et forskningsprojekt på et stort amerikansk universitet.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Den danske medicinalkoncern er draget en tur til det amerikanske eliteuniversitet Vanderbilt, for at købe sig adgang til et stort forskningsprojekt, der rummer potentiale i behandlingen af skizofreni.

Det skriver Berlingske Business i dag, fredag.

Aftalen mellem Lundbeck og Vanderbilt er skruet sådan sammen, at Lundbeck alene vil stå med de økonomiske omkostninger i udviklingen af konkrete lægemiddelkandidater. Dog ønsker forskningsdirektør Kim Andersen ikke at oplyse de nærmere økonomiske betingelser i aftalen.

”Jeg kan ikke sige specifikt, hvor meget det koster, men det er et betydeligt samarbejde, hvor man er tæt på at have en kandidat, der kan gå i udvikling. Jeg kan sige så meget, at sådan et samarbejde har substantielle omkostninger,” siger Kim Andersen.

Vanderbilt har indtil videre testet en række molekyler i mus, og er kommet frem til, at de har en signifikant antipsykotisk effekt og, ser det ud til, få bivirkninger. Og hvis alt går vel, kan man stå klar til afprøvning i mennesker i 2020.

 Lundbeck får godkendt Brintellix i Kina

 Dømte Lundbeck-folk gik fri, da bedragerisag trak i langdrag - millionregningen hænger staten på

 Lundbeck: Amerikansk skattereform kan ramme danske selskaber 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier